Κόσμος

Ουκρανία: Χτυπήσαμε μαχητικό αεροσκάφος τελευταίας γενιάς εντός Ρωσίας

Οι ουκρανικές δυνάμεις χτύπησαν για πρώτη φορά ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Sukhoi Su-57 τελευταίας γενιάς σε αεροπορική βάση εντός της Ρωσίας.

Αυτό ανέφερε την Κυριακή (9/6) η υπηρεσία αμυντικών πληροφοριών GUR του Κιέβου, παρουσιάζοντας δορυφορικές εικόνες που, όπως είπε, επιβεβαίωσαν το χτύπημα σύμφωνα με το Reuters.
Σε ανάρτησή του στο Telegram, το GUR δεν διευκρίνισε πώς χτυπήθηκε το Su-57 ή από ποια μονάδα του ουκρανικού στρατού.

Ένας δημοφιλής Ρώσος φιλοπόλεμος στρατιωτικός μπλόγκερ που αυτοαποκαλείται Fighterbomber και επικεντρώνεται στην αεροπορία δήλωσε ότι η αναφορά για το χτύπημα στο Su-57 ήταν σωστή και ότι είχε χτυπηθεί από μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Το GUR ανέφερε ότι το αεροσκάφος ήταν σταθμευμένο στο αεροδρόμιο Aχτουμπίνσκ το οποίο, όπως είπε, απέχει 589 χιλιόμετρα από τις γραμμές του μετώπου στην Ουκρανία μεταξύ των ουκρανικών και των ρωσικών δυνάμεων εισβολής.
«Οι εικόνες δείχνουν ότι στις 7 Ιουνίου, το Su-57 στεκόταν άθικτο και στις 8 Ιουνίου, υπήρχαν κρατήρες από την έκρηξη και χαρακτηριστικές κηλίδες φωτιάς που προκλήθηκαν από ζημιές από φωτιά κοντά του», ανέφερε το GUR, με τις εικόνες να αναρτώνται μαζί με το μήνυμα.

Ευρωεκλογές 2024

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button