Επικαιρότητα

«Τράπηκε σε φυγή, όταν το θύμα έπεσε κάτω» – Galaksias.com

Σύμφωνα με την καταγγελία οι διαφορές τους είχαν να κάνουν με υπόθεση που τις συνδέει, ενώ η δράστιδα δε συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου

Ενα ακόμα περιστατικό βιας που σημειώθηκε στο κέντρο του Ηρακλείου, δημοσιεύτηκε προκαλώντας αντιδράσεις. Θύμα επίθεσης έπεσε δικηγόρος στο Ηράκλειο από γιατρό και ως φαίνεται έπεσε και ξύλο από τη γιατρό προς τη δικηγόρο. Σύμφωνα με την καταγγελία οι διαφορές τους είχαν να κάνουν με υπόθεση που τις συνδέει, ενώ η δράστιδα δε συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Σε δήλωσή του ο συνήγορος της δικηγόρου, Ελευθέριος Κάρτσωνας αναφέρει:

«Πρόκειται για μια ακραία  αντικοινωνική , βάναυση και  αναιτιολόγητη συμπεριφορά η οποία όπως εκδηλώθηκε φανερώνει αναλγησία, επικινδυνότητα,  και έλλειψη ηθικών αναστολών. Η δράστιδα έχοντας προπαρασκευάσει την επίθεση της σε βάρος της εντολέως μας -εκλεκτής συναδέλφου- παρακολουθούσε τον εργασιακό της χώρο ώστε να δράσει  την κατάλληλη στιγμή και να την αιφνιδιάσει. Όταν αντιλήφθηκε την απουσία ετέρων προσώπων εισέβαλε στον επαγγελματικό χώρο της εντολεώς μας και άρχισε να τις καταφέρει αλλεπάλληλα και σφοδρά  χτυπήματα στο κεφάλι αποδεχόμενη ακόμα και ανεπανόρθωτη προσβολή της υγείας της λαμβανομένου υπόψη ότι  γνώριζε ότι υφίσταται ιατρικό ιστορικό. Παρά δε τις απεγνωσμένες προσπάθειες και παρακλήσεις του θύματος να σταματήσει την επιθετική της συμπεριφορά  η δράστιδα – ιατρός συνέχιζε απτότητη . Όταν δε η  εντολέας μας κατέπεσε επί του εδάφους  καλώντας απεγνωσμένα σε βοήθεια η δράστιδα τράπηκε αήθως σε φυγή. Το θύμα στην συνέχεια βρήκε το κουράγιο παραπαίοντας να σηκωθεί και να αναζητήσει βοήθεια από ενοίκους του κτιρίου.

Διαβάστε επίσης: Από το μαλλί… έπιασε μια γιατρός τη δικηγόρο της στο Ηράκλειο – Μηνύσεις, μώλωπες και συμπαράσταση από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου

Εξαιτίας της ανωτέρω εγκληματικής ενέργειας το θύμα υπέστη σοβαρές σωματικές κακώσεις και υπέρμετρη ηθική βλάβη. Ποσώς χρειάζεται να μνημονευθεί η συμπεριφορά της κατηγορουμένης μετά την τέλεση της πράξης όπου αντί να παρουσιαστεί αυθορμήτως ενώπιον των Αστυνομικών Αρχών επιδεικνύοντας υποτυπώδη μεταμέλεια κρυβόταν ανερυθρίαστα προκειμένου να αποφύγει την  αυτόφωρη σύλληψη της και την άμεση παραπομπή της στην Δικαιοσύνη.  Η εν λόγω  εγκληματική συμπεριφορά της  κατηγορουμένης πέραν από την σοβαρή ποινική της απαξία συνιστά αφενός μεν βαρεία  προσβολή του ιατρικού λειτουργήματος του οποίου ιερός σκοπός είναι η προστασία και όχι η εκ δόλου προσβολή της υγείας και σωματικής ακεραιότητας των πολιτών αφετέρου δε αναίτια αμφισβήτηση του δικαιοκρατικά θεσπισμένου  και θεμελιώδους ρόλου του δικηγόρου στην κοινωνία».

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης προς τη δικηγόρο αναφέροντας:

“Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου καταδικάζει απερίφραστα περιστατικό σωματικής και λεκτικής βίας σε βάρος συναδέλφου, μέλους μας, η οποία δέχθηκε σκαιότατη, αήθη και απρόκλητη επίθεση από εντολέα της, στις 20.02.2024, έξω από το γραφείο της.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην συνάδελφο και δηλώνουμε ότι θα παράσχουμε οποιαδήποτε συνδρομή απαιτηθεί, στο πλαίσιο κάθε δικαστικής ή και πειθαρχικής διαδικασίας που θα διενεργηθεί για τη διερεύνηση του περιστατικού αυτού.

Είναι πάγια και αταλάντευτη η θέση του Δ.Σ.Η. να αποδοκιμάζει κάθε μορφή βίας, από όπου και αν προέρχεται και σε βάρος οποιουδήποτε και αν στρέφεται. Επισημαίνουμε όμως ότι το συγκεκριμένο συμβάν, πέραν της ποινικής του διάστασης, προσβάλει το δικηγορικό λειτούργημα και πλήττει το θεσμικό ρόλο του συνηγόρου, ως συλλειτουργού της Δικαιοσύνης και ως υπερασπιστή του Συντάγματος και των Νόμων.

Η μέριμνα για τη διασφάλιση των προϋποθέσεων αξιοπρεπούς άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος, ώστε να ασκούν ανεμπόδιστα, με όρους ασφάλειας και με αξιοπρέπεια τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι, απολαμβάνοντας τον σεβασμό όλων, αποτελεί απαράβατη αρχή για το Δικηγορικό Σώμα, την οποία θα συνεχίσουμε σθεναρά να υπερασπιζόμαστε.

Τονίζουμε δε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα γίνουν ανεκτά ανάλογα φαινόμενα σε βάρος οποιουδήποτε προσώπου συμμετέχει στην απονομή της Δικαιοσύνης. Είναι βέβαιο ότι κάθε ενέργεια που έχει σκοπό να τρομοκρατήσει ή να παρεμποδίσει τους συναδέλφους μας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, θα μας βρει απέναντι, καθώς ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου προτίθεται να προασπίσει τα μέλη του με κάθε πρόσφορο και νόμιμο τρόπο.

Τέλος, αναμένουμε από τα αρμόδιες Αρχές να διερευνήσουν σε βάθος το περιστατικό και να προβούν άμεσα στις προβλεπόμενες από το Νόμο ενέργειες, ώστε να αχθεί ο δράστης ενώπιον της Δικαιοσύνης”. 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button