Επικαιρότητα

Οικονομικό ή συναισθηματικό το κίνητρο; – Η εκδοχή του Κατερινόπουλου – Galaksias.com

«Κάτι πολύ σημαντικό και στενό έχει συμβεί μεταξύ τους. Πιθανόν αυτοκτόνησε μόλις κατάλαβε τι έκανε» διαπιστώνει ο Κατερινόπουλος

Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να σκεπάζει το κίνητρο του δράστη, που σκόρπισε το θάνατο πριν από πέντε ημέρες στην Γλυφάδα. 

Ειδικότερα, πέρασαν πέντε μέρες από την ημέρα που ο 76χρονος Αιγύπτιος «έσπειρε» το θάνατο στη ναυτιλιακή εταιρεία της οικογένειας Καρνέση στη Γλυφάδα, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και -εν συνεχεία- δίνοντας τέλος στη δική του ζωή, σκεπάζοντας μια για πάντα με πέπλο μυστηρίου το έγκλημα.

Το κίνητρο που του όπλισε το χέρι εξακολουθεί να παραμένει αδιευκρίνιστο, ενώ οι έρευνες των Αρχών να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για να ρίουν «φως» στην υπόθεση.

«Κάτι πολύ σημαντικό και στενό έχει συμβεί μεταξύ τους. Πιθανόν αυτοκτόνησε μόλις κατάλαβε τι έκανε» διαπιστώνει ο Κατερινόπουλος. 

Θυμίζεται ότι ο 76χρονος, που στεκόταν στο πλευρό της εφοπλιστικής οικογένειας επί 36 χρόνια, το πρωί της περασμένης Δευτέρας (12/02) εισέβαλε στη ναυτιλιακή εταιρεία και σκότωσε την ιδιοκτήτρια Μαρία Καρνέση, τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας και σύζυγο της αδερφής της Δέσποινας, Αντώνη Βλασάκη και τον πρώην καπετάνιο Ηλία Κουκουλάρη ο οποίος εργαζόταν το τελευταίο διάστημα στο λογιστήριο της εταιρείας και προσπάθησε να μπει στη μέση και να τον αφοπλίσει.

Οικονομικό ή συναισθηματικό το κίνητρο; – Η εκδοχή του Κατερινόπουλου

«Είναι ένας άνθρωπος της οικογένειας, που σημαίνει ότι έχει ένα ιδιαίτερο δέσιμο», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος.

«Αυτός ο άνθρωπος κάποια στιγμή για λόγους που μόνο αυτός και η οικογένεια γνωρίζουν, βρέθηκε εκτός οικογένειας. Για να φτάσει σε αυτό το σημείο να σκοτώσει τρεις ανθρώπους και στη συνέχεια να αυτοκτονήσει, σημαίνει ότι εκείνη την στιγμή τα συναισθήματά του είχαν φτάσει στο ζενίθ και όταν τα συναισθήματα ενός ανθρώπου κορυφώνονται, χάνει τη λογική. Αυτοκτόνησε όχι μετά την ενέργειά του, τότε κατάλαβε προφανώς τι έκανε», συμπληρώνει, σημειώνοντας:

«Συναισθηματικό δεν μπορώ να πω ότι είναι το κίνητρο, σίγουρα ήταν οικονομικό. Για να φτάσει εκεί ήταν πολύ ψηλά φορτισμένος συναισθηματικά, γι’ αυτό και αυτοκτόνησε».

Ο κ. Κατερινόπουλος αναφέρθηκε στα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει η ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να λύσει το μυστήριο, σημειώνοντας πως «κάτι πολύ σημαντικό και στενό μεταξύ τους έχει συμβεί και αυτό ήταν που τον έβγαλε έξω από τα ρούχα του».

Όσα δήλωσε ο δικηγόρος του Σπύρου Καρνέση

«Ο καπετάνιος είναι συγκλονισμένος από την τριπλή δολοφονία. Θρηνεί τον χαμό της αδελφής του και του κουνιάδου του», δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Μανωλογιάννης, δικηγόρος του καπετάνιου Σπύρου Καρνέση, με αφορμή τη δολοφονική επίθεση στα γραφεία της εταιρείας στη Γλυφάδα.

«Ουδεμία σχέση με τα εσωτερικά της οικογένειας»

Ο κ. Μανωλογιάννης επισήμανε ότι «αυτή η τραγωδία είναι πρωτοφανής για τα ελληνικά εγκληματολογικά χρονικά. Μέσα σε αυτό το κάδρο μπήκε και η ενδοοικογενειακή ιδιωτική διαφορά, διαφωνία, διένεξη μεταξύ μελών της οικογένειας που περιελάμβανε και κάποιους από τα θύματα, την αδελφή και τον κουνιάδο, η οποία όπως είπε «κρατήθηκε στο πλαίσιο της ιδιωτικότητας».

«Το τραγικό γεγονός με την οδύνη που προκάλεσε, έρχεται αυτή η οδύνη να επιτείνεται όταν γίνεται φέιγ-βολάν αυτή η ενδοοικογενειακή διαφορά», πρόσθεσε.

Ο κ. Μανωλογιάννης τόνισε ωστόσο ότι «ένας δολοφόνος και ταυτόχρονα αυτόχειρας λειτουργεί για τον εαυτό του. Ο δράστης είναι αμέτοχος στην ενδοοικογενειακή διαμάχη».

«Ο δράστης ήταν ένας άνθρωπος της οικογένειας, τον είχε βαφτίσει Χριστιανό η μητέρα του εντολέα μου. Καταλαβαίνει κανείς τους δεσμούς που αναπτύσσονται, αλλά δεν είχε καμία σχέση με τα εσωτερικά της οικογένειας» κατέληξε ο δικηγόρος του Σπύρου Καρνέση.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button