ΕνημέρωσηΠολιτική

Ο Πούτιν υπόσχεται απάντηση στις ουκρανικές επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υποσχέθηκε σήμερα ότι η χώρα του θα απαντήσει στους πρόσφατους ουκρανικούς βομβαρδισμούς στο ρωσικό έδαφος και κατήγγειλε τις παρεισφρήσεις φιλοουκρανών μαχητών, μια “απόπειρα διατάραξης” των προεδρικών εκλογών, τις οποίες θεωρείται βέβαιο ότι θα κερδίσει, ελλείψει υποψηφίων πλήρως αντίθετων με την πολιτική του.

Από σήμερα το πρωί, οι Ρώσοι καλούνται στις κάλπες, ενώ πληθαίνουν τις τελευταίες ημέρες οι χερσαίες επιθέσεις και τα πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και οβίδες στη ρωσική πλευρά των συνόρων με την Ουκρανία, προκαλώντας νεκρούς και τραυματίες, σύμφωνα με τις αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Τα πλήγματα αυτά του εχθρού δεν μένουν και δεν θα μείνουν ατιμώρητα”, διαβεβαίωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Μιλώντας πιο συγκεκριμένα για τις χερσαίες παρεισφρήσεις, ο Πούτιν δήλωσε ότι “σε όλες τις κατευθύνσεις, ο εχθρός δεν είχε καμιά επιτυχία”, παντού απωθήθηκε και αποσύρθηκε, ή μάλλον διέφυγε με βαριές απώλειες”.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, τέτοιες επιθέσεις που προέρχονται από την Ουκρανία εναντίον του ρωσικού εδάφους έχουν στόχο να διαταράξουν την εκλογική διαδικασία και να εκφοβίσουν τον πληθυσμό, τουλάχιστον στις περιφέρειες που συνορεύουν με την Ουκρανία”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος εξαίρει συχνά “την ενότητα” της ρωσικής κοινωνίας έπειτα από δύο και πλέον χρόνια πολέμου στην Ουκρανία, παρά τις βαριές δυτικές κυρώσεις, υπογράμμισε την ενότητα αυτή ξανά στην ομιλία του.

“Είμαι βέβαιος ότι ο λαός μας, ο ρωσικός λαός, θα αντιδράσει με ακόμη μεγαλύτερη ενότητα”, τόνισε και υποσχέθηκε ότι το έθνος δεν πρόκειται να “εκφοβηθεί” παρά τις “απώλειες μεταξύ των αμάχων”.

Ο σημερινός επικεφαλής του Κρεμλίνου, ο οποίος έχει τα ηνία της χώρας εδώ και σχεδόν 25 χρόνια, αναμένεται να επανεκλεγεί την Κυριακή, χωρίς αντιπολίτευση, στο τέλος μιας τριήμερης ψηφοφορίας.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button