Τρόπος Ζωής

Δεν ήταν πρόθεσή μου αλλά επιλογή των παραγωγών, λέει ο Αλ Πατσίνο για την αμήχανη στιγμή στα Όσκαρ

Σύχγυση επικράτησε στα Όσκαρ 2024 όταν ο Αλ Πατσίνο ανακοίνωσε το τελευταίο και σημαντικότερο βραβείο, αυτό της Καλύτερης Ταινίας το οποίο κέρδισε το «Οπενχάιμερ», χωρίς να αναφέρει τους άλλους υποψηφίους στην κατηγορία.

Ο Αλ Πατσίνο εξήγησε γιατί δεν διάβασε τα ονόματα και των 10 υποψηφίων για την καλύτερη ταινία στα Όσκαρ, το βράδυ της Κυριακής 10.03.2024, λέγοντας ότι ήταν απόφαση των παραγωγών της βραδιάς. 

Συγκεκριμένα ο ηθοποιός του Χόλιγουντ ανέφερε ότι ακολούθησε τις οδηγίες των παραγωγών των Όσκαρ και δεν κατονόμασε κανέναν από τους υπόλοιπους υποψήφιους της κατηγορίας για το κορυφαίο βραβείο της βραδιάς παρά μόνο τον νικητή.

«Δεν ήταν πρόθεσή μου να τους παραλείψω, αλλά μάλλον ήταν επιλογή των παραγωγών να μην ξαναπώ τις υποψηφιότητες, αφού αναδείχθηκαν μεμονωμένα κατά τη διάρκεια της τελετής», ανέφερε ο Πατσίνο σε δήλωσή του το απόγευμα της Δευτέρας.

«Ήταν τιμή μου που συμμετείχα στη βραδιά και επέλεξα να ακολουθήσω τον τρόπο που επιθυμούσαν για να απονεμηθεί αυτό το βραβείο», πρόσθεσε.

«Αντιλαμβάνομαι ότι η υποψηφιότητα είναι ένα τεράστιο ορόσημο στη ζωή κάποιου και το να μην αναγνωρίζεται πλήρως είναι προσβλητικό και οδυνηρό. Το λέω αυτό ως κάποιος που σχετίζεται βαθιά με τους κινηματογραφιστές, τους ηθοποιούς και τους παραγωγούς, οπότε συμπάσχω βαθύτατα με όσους προσβλήθηκαν από αυτή την παράλειψη και γι’ αυτό θεώρησα απαραίτητο να κάνω αυτή τη δήλωση», είπε ο ηθοποιός.

«Τα μάτια μου βλέπουν το Oppenheimer»

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός ήταν ο τελευταίος παρουσιαστής της 96ης Τελετής Απονομής για να απονείμει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, μόνο που μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα άνοιξε τον φάκελο των αποτελεσμάτων και ανακοίνωσε τον νικητή. 

Ενώ παραδοσιακά, ο παρουσιαστής απαριθμεί τους υποψήφιους της κατηγορίας πριν ανακοινώσει τον νικητή, ο Πατσίνο αρκέστηκε να πει τη φράση: «Δέκα υπέροχες ταινίες ήταν υποψήφιες, αλλά μόνο μία θα πάρει το βραβείο Καλύτερης Ταινίας -και πρέπει να πάω στον φάκελο γι’ αυτό».

Ο 83χρονος επέλεξε να μην παρατείνει την αγωνία των υποψηφίων καθώς μόλις άνοιξε τον φάκελο, είπε απλώς: «Τα μάτια μου βλέπουν το Oppenheimer».

Η κίνηση αυτή φάνηκε να μπερδεύει κυρίως το κοινό αλλά και τους νικητές, καθώς ήρθε πολύ απότομα, ενώ απογοήτευσε και αρκετούς τηλεθεατές που δεν πρόλαβαν να αισθανθούν το απαραίτητο σασπένς.

Η παραγωγός των Όσκαρ Molly McNearney δήλωσε στο περιοδικό Variety ότι η παράλειψη της ανάγνωσης των υποψηφίων για την καλύτερη ταινία ήταν σκόπιμη.

«Ήταν μια δημιουργική απόφαση που πήραμε επειδή ανησυχούσαμε πολύ ότι το σόου θα ήταν μεγάλο σε διάρκεια», είπε. «Μέχρι να φτάσετε στο τέλος της βραδιάς, έχετε δει και τα 10 κλιπ για την Καλύτερη Ταινία. Ο κόσμος θέλει απλώς να ακούσει ποιος κερδίζει και είναι αρκετά έτοιμος να τελειώσει το σόου. Τουλάχιστον αυτό περιμέναμε», είπε η ίδια.

Πηγές: BBC, Variety 

 

To άρθρο Δεν ήταν πρόθεσή μου αλλά επιλογή των παραγωγών, λέει ο Αλ Πατσίνο για την αμήχανη στιγμή στα Όσκαρ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button