ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Εικόνες από την πρεμιέρα της παράστασης «Φαίδρας Άτοπος» με την Ηρώ Μουκίου

Eικόνες από την πρεμιέρα της παράστασης Φαίδρας Άτοπος της Δήμητρας Μήττα σε σκηνοθεσία Αντώνη Καραγιάννη με την Ηρώ Μουκίου και τον Νίκο Ξανθούλη στο Εν Αθήναις.

Ανάμεσα στους καλεσμένους παρευρέθηκαν οι Αιμιλία Υψηλάντη, Μανούσος και Μαρία Μανουσάκη, Κωνσταντίνος Κασπίρης, Γιάννης Ζουγανέλης, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Τάσος Σωτηράκης, Γιάννης Χαλβατζάρας, Ορέστης Τσαγκ, Κρίστι Παπαδοπούλου, Χρήστος Ναούμ, Βασίλης Ευταξόπουλος, Σόνια Ζαχαράτου και πλήθος δημοσιογράφων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έργο της Δήμητρας Μήττα «Φαίδρας Άτοπος», σε σκηνοθεσία Αντώνη Καραγιάννη, με την Ηρώ Μουκίου στον ομώνυμο ρόλο, μετά την θριαμβευτική υποδοχή του κοινού στο Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδας, έρχεται στην Αθήνα με την σύμπραξη του Νίκου Ξανθούλη και μελωδίες αρχαίας επτάχορδης λύρας επί σκηνής, στο θέατρο Εν Αθήναις σε παραγωγή του VAULT Theatre Plus. Από την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, και κάθε Κυριακή στις 18:00, για περιορισμένες παραστάσεις.

Ο συγκλονιστικός μονόλογος για τη γυναικεία ψυχή – που όμως αφορά όλους – τον έρωτα και τις βλαβερές συνέπειες του, τη σάρκα και τις αδυναμίες της. Ένας ύμνος στο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, τις ανισότητες που υφίσταται η γυναίκα σε κάθε κοινωνία από το πριν έως το τώρα ίσως και το μετά.

Ένα ρεσιτάλ για δύο σολίστ. Μία ηθοποιό και έναν μουσικό.

Φαίδρα βασίλισσα, μητέρα, σύζυγος, ερωμένη. Από την Κρήτη στην Αθήνα. Θύμα κ θύτρια. Η παράσταση με αφορμή το μύθο της Φαίδρας επιχειρεί μια ανατομία στα σκοτάδια της ανθρώπινης επιθυμίας και τα όρια της. Πόσο η μοίρα μας κατευθύνει; Έχουμε εμείς μερίδιο ευθύνης για τις επιλογές μας τελικά; Τι σημαίνει «ηθική» και πώς διαμορφώνεται ανά τους αιώνες; Στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, της αμιγούς λογικής, θα την καταδικάζαμε; Ερωτήματα που η ίδια η αντιηρωίδα θέτει στον εαυτό της, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να εξηγήσει τα στρεβλά της ζωής της. Μια εξωπραγματική πραγματικότητα αποκαλύπτεται καθώς ξετυλίγει την ιστορία της. Η Φαίδρα μιλά για τη Φαίδρα με ότι αυτό συνεπάγεται. Λυρισμός, χιούμορ, κυνισμός, ρεαλισμός, τραγωδία σε ρυθμό παραληρηματικό.

Η σαρωτική ερμηνεία της Ηρώς Μουκίου ακροβατεί στην κυριολεξία πάνω σε μια δοκό, υπό τους ήχους αρχαίας επτάχορδης λύρας, δια χειρός του σπουδαίου Νίκου Ξανθούλη επί σκηνής.

Συντελεστές:

Κείμενο: Δήμητρα Μήττα

Σκηνοθεσία: Αντώνης Καραγιάννης

Σκηνικά: ORI M

Κοστούμια: ORI M & ΒΕΣΤΙΑΡΙΟ

Κίνηση / Σχεδιασμός φώτων / Video Trailer: Αντώνης Καραγιάννης

Γραφιστικά: Αντρέας Βούλγαρης για την CreatADV

Φωτογραφίες: Γιώργος Ζαρζώνης, Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Επικοινωνία / Προώθηση παράστασης: Νταίζη Λεμπέση

Παραγωγή: VAULT Theatre Plus

Φαίδρα η Ηρώ Μουκίου

Πρωτότυπη μουσική με αρχαία επτάχορδη λύρα και εκτέλεση επί σκηνής: Νίκος Ξανθούλης

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Από την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, και κάθε Κυριακή στις 18:00, για περιορισμένες παραστάσεις

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 60′ (χωρίς διάλειμμα)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Προπώληση more.com : https://www.more.com/theater/faidras-atopos-1/

Γενική είσοδος: 13 ευρώ

Μειωμένο Εισιτήριο: 11 ευρώ (Φοιτητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων / ΑμΕΑ /Άνω των 65 ετών / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας)

Θέατρο Έν Άθήναις

Ιάκχου 19, Γκάζι, 11854 Αθήνα

Σταθμός μετρό: Κεραμεικός

Πληροφορίες (11:00 – 14:00 & 17:00 – 21:00) : 213 0356472, 6951832070

Προπώληση more.com : https://www.more.com/venues/en-athinais/

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button