ΕνημέρωσηΠολιτική

Τουλάχιστον 28.340 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πλήγματα – Galaksias Portal News

Τουλάχιστον 28.340 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 67.984 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανέφερε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα σε σημερινή ανακοίνωση.

Τις τελευταίες 24 ώρες, έχουν σκοτωθεί 164 Παλαιστίνιοι και έχουν τραυματιστεί 173, σύμφωνα με το υπουργείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Οι ΗΠΑ βλέπουν «πραγματική πρόοδο» στο πλαίσιο συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων

Οι διαπραγματευτές που εργάζονται πάνω σε ένα πλαίσιο συμφωνίας για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων που κρατούνται από την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς στη Γάζα έχουν σημειώσει “πραγματική πρόοδο” τις τελευταίες εβδομάδες, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Η συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων ήταν το κύριο θέμα της τηλεφωνικής συνομιλίας διάρκειας 45 λεπτών μεταξύ του προέδρου Τζο Μπάιντεν και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου νωρίτερα σήμερα, παρότι υπάρχουν ακόμη κάποια “σημαντικά” κενά που πρέπει να κλείσουν, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ο Μπάιντεν υπογράμμισε στην τηλεφωνική αυτή συνομιλία ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν υποστηρίζουν τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Ράφα υπό τις παρούσες συνθήκες, με περίπου 1,3 εκατομμύριο ανθρώπους που έχουν καταφύγει εκεί «να μην έχουν πού να πάνε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button