ΕνημέρωσηΟικονομία

Την Τετάρτη η 1η διαδικτυακή Ευρωπαϊκή «Ημέρα Καριέρας Τουρισμού» – Galaksias Portal News

Πραγματοποιείται την Τετάρτη 7.2.2024 η πρώτη διαδικτυακή ευρωπαϊκή «Ημέρα Καριέρας» για τον τουρισμό στην Ελλάδα, από την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ). Μέσω του εθνικού γραφείου συντονισμού EURES η εκδήλωση θα διαρκέσει από τις 10:00 έως τις 16:00.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΥΠΑ, στην εκδήλωση έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 170 επιχειρήσεις, οι οποίες αναζητούν υποψήφιους για περισσότερες από 1.200 θέσεις εργασίας στον κλάδο του τουρισμού, της φιλοξενίας και της εστίασης.

Οι επιχειρήσεις μπορούν έως και αύριο Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2024, να δημιουργήσουν το προφίλ τους (εγγραφή ή είσοδος) και να αναρτήσουν τις θέσεις εργασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, που αναζητούν εργασία, έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν ή να συνδεθούν δωρεάν στην πλατφόρμα ακόμη και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ώστε να καταχωρίσουν το βιογραφικό τους σημείωμα, να βρουν ευκαιρίες απασχόλησης, να ενημερωθούν για την αγορά εργασίας της Ελλάδας και να συνομιλήσουν με τους εργοδότες.

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα μπορούν:

  • να παρακολουθήσουν παρουσίαση για την αγορά εργασίας της Ελλάδας στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα,
  • να παρακολουθήσουν την παρουσίαση «πώς να δημιουργήσω ένα αποτελεσματικό βιογραφικό;» στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα,
  • να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του εργαλείου της ΔΥΠΑ myDYPAlive,
  • να βλέπουν το προφίλ των επιχειρήσεων που αναζητούν προσωπικό και τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας,
  • να πραγματοποιήσουν επιτόπου διαδικτυακές συνεντεύξεις με επιχειρήσεις και
  • να συνομιλήσουν απευθείας με τους εγγεγραμμένους εργοδότες και συμβούλους EURES της ΔΥΠΑ, μέσω του διαδικτυακού εργαλείου live CHAT.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση υποστηρίζεται από την ευρωπαϊκή πλατφόρμα European Online Job Days.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα: European Job Days ή να αποστείλουν τα ερωτήματά τους στο email: euresgreecejobs@dypa.gov.gr.

To άρθρο ΔΥΠΑ: Την Τετάρτη η 1η διαδικτυακή Ευρωπαϊκή «Ημέρα Καριέρας Τουρισμού» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button