Υγεία & Διατροφή

Συνεργασία της ΕΟΚ με τον Ρικ Πιτίνο σε θέματα ανάπτυξης εθνικών ομάδων

Ο πρώην Ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής και θρύλος του κολλεγιακού μπάσκετ των ΗΠΑ Ρικ Πιτίνο επαναρχίζει τη συνεργασία του με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) από άλλο πόστο.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΟΚ, ο Ρικ Πιτίνο «αποδέχθηκε την πρόταση μιας διευρυμένης συνεργασίας, του ίδιου και των συνεργατών τους, σε θέματα ανάπτυξης προκειμένου να προσφέρουν την τεχνογνωσία του κολλεγιακού μπάσκετ των ΗΠΑ και να προτείνουν τρόπους εφαρμογής του στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΟΚ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας στο κανάλι της ΕΟΚ στο YouTube, ο Ρικ Πιτίνο επισήμανε τη σημασία της ανάπτυξης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτό είναι το βασικό ζητούμενο για το ελληνικό μπάσκετ, να υπάρξει σωστή ανάπτυξη των νέων παικτών όχι μόνο για να είναι καλοί για τις ομάδες τους, αλλά για την Εθνική ομάδα, αυτό είναι το “κλειδί” για να δούμε πόσοι μπορούν να γίνουν οι επόμενοι Διαμαντίδης, Σπανούλης, η δημιουργία αυτού του συστήματος είναι το πιο σημαντικό.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Ο θρύλος του κολλεγιακού μπάσκετ και πρώην προπονητής της Εθνικής Ελλάδας Ανδρών, Ρικ Πιτίνο… επιστέφει. Ο καταξιωμένος κόουτς ο οποίος απέκτησε ιδιαίτερα ισχυρούς δεσμούς με τη χώρα μας και το μπάσκετ της, αποδέχθηκε την πρόταση μιας διευρυμένης συνεργασίας, του ίδιου και των συνεργατών τους, σε θέματα ανάπτυξης προκειμένου να προσφέρουν την τεχνογνωσία του κολλεγιακού μπάσκετ των ΗΠΑ και να προτείνουν τρόπους εφαρμογής του στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΟΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα (27/3), ο κόουτς Πιτίνο συναντήθηκε στα γραφεία της ΕΟΚ με τον πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο, τον γενικό διευθυντή Ντίνο Σβερκούνο και τον υπεύθυνο Εθνικών ομάδων Δήμο Ντικούδη όπου και συζήτησαν το βασικό πλάνο αυτής της συνεργασίας, ενώ παρακολούθησε μαζί με συνεργάτες του από κοντά και την προπόνησης της Εθνικής εφήβων, ενόψει της συμμετοχής της στο τουρνουά «Άλμπερτ Σβάιτσερ» στο Μανχάιμ».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button