ΑθλητικάΕνημέρωση

Ο πρώην προπονητής του ΟΦΗ ανακοινώθηκε από την Ομόνοια – Galaksias Portal News

Την πρόσληψη του Βλάντας Νταμπράουσκας ανακοίνωσε η Ομόνοια, με τον Λιθουανό προπονητή να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της κυπριακής ομάδας από τη νέα σεζόν.

Η διοίκηση της Ομόνοιας ανακοίνωσε την πρόσληψη από το καλοκαίρι του Βλάντας Νταμπράουσκας. Ο Λιθουανός τεχνικός θ’ αναλάβει την τεχνική ηγεσία της κυπριακής ομάδας από τη νέα αγωνιστική περίοδο, ενώ η συνεργασία των δύο πλευρών έχει ισχύ έως το καλοκαίρι του 2026.

Μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν στον πάγκο θα κάθεται ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος το καλοκαίρι θ’ αναλάβει τη θέση του αθλητικού διευθυντή, με τον πρώην προπονητή του ΟΦΗ ν’ αρχίζει άμεσα τον προγραμματισμό για τη νέα χρονιά.

Η ανακοίνωση της Ομόνοιας:

«Ανακοινώνουμε την πρόσληψη του κ. Valdas Dambrauskas στη θέση του προπονητή. Ο κ. Dambrauskas θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας μας από την αγωνιστική περίοδο 2024-25, ωστόσο – σε συνεργασία με τον κ. Αναστασίου και το Τμήμα Σκάουτινγκ – θα αρχίσει άμεσα να ασκεί μέρος των καθηκόντων του, που αφορούν κυρίως τον προγραμματισμό για την επόμενη σεζόν.

Το συμβόλαιο συνεργασίας είναι χρονικής διάρκειας μέχρι τον Μάιο του 2026. Ο κ. Dambrauskas είναι 47 χρόνων και κατάγεται από τη Λιθουανία. Ως πρώτος προπονητής σε Συλλόγους εργάζεται από το 2012 και έκτοτε έχει κατακτήσει τίτλους με τέσσερις ομάδες. Η αρχή έγινε με την FK Zalgiris Vilnius, με την οποία πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα, τρία κύπελλα και δύο σούπερ καπ.

Ακολούθως, οδήγησε την RFS στην κατάκτηση του κυπέλλου, μια ιδιαίτερη επιτυχία καθώς αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος στην ιστορία του Συλλόγου. Έπειτα, κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής με τη Ludogorets Razgrad, κατακτώντας και το σούπερ καπ, ενώ με τη Βουλγάρικη ομάδα πέτυχε και πρόκριση στους ομίλους του UEFA Europa League, αποκλείοντας τον Ολυμπιακό Πειραιώς στον γ’ προκριματικό γύρο του UEFA Champions League.

Τον πιο πρόσφατο τίτλο τον κατέκτησε στην Κροατία με τα χρώματα της HNK Hajduk Split, με την οποία στέφθηκε κυπελλούχος. Τελευταίος του ποδοσφαιρικός σταθμός ήταν ο ΟΦΗ Κρήτης. Σημαντικές διακρίσεις ήταν και η ανάδειξή του, για τρεις χρονιές, ως ο κορυφαίος προπονητής της πατρίδας του. Η τελική σύνθεση του προπονητικού επιτελείου για την επόμενη σεζόν θα ανακοινωθεί με το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, μετά και την αξιολόγηση που θα γίνει από τον κ. Αναστασίου, τον κ. Dambrauskas και τη Διοίκηση.»

To άρθρο Βάλντας Νταμπράουσκας: Ο πρώην προπονητής του ΟΦΗ ανακοινώθηκε από την Ομόνοια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button