Επικαιρότητα

«Η Ουγγαρία δεν θα συμμετάσχει ποτέ στην παράδοση όπλων στην Ουκρανία» – Galaksias.com

Κάθετος στο ότι η Ουγγαρία δεν συμμετείχε ποτέ και δεν πρόκειται να συμμετάσχει και από εδώ και πέρα σε παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης με τη Ρωσία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjarto.

«Η Ουγγαρία δεν ήταν ποτέ μέρος και δεν θα συμμετάσχουμε ποτέ σε ενέργειες που στοχεύουν στην παράδοση όπλων στην Ουκρανία. Πιστεύουμε ότι όσο περισσότερα όπλα παραδίδονται στην Ουκρανία, τόσο περισσότερο θα διαρκέσει ο πόλεμος και όσο περισσότερο διαρκεί ο πόλεμος, θα σημειωθούν περισσότερες καταστροφές και περισσότεροι άνθρωποι θα πεθάνουν», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι ένας από τους όρους της Ουγγαρίας για να συμφωνήσει με τη χορήγηση 50 δισεκατομμυρίων ευρώ βοήθειας στην Ουκρανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν τα χρήματα να μην καλύπτουν καμία παράδοση όπλων. ότι η Βουδαπέστη έλαβε εγγυήσεις από τις Βρυξέλλες ότι τα ουγγρικά κεφάλαια που δέσμευσε η ΕΕ δεν θα σταλούν στην Ουκρανία και ότι θα δημιουργηθεί ένας διαφανής μηχανισμός για τον έλεγχο των δαπανών των κονδυλίων που διατίθενται σε αυτή τη χώρα. Νωρίτερα τον Φεβρουάριο, οι ηγέτες της ΕΕ κατέληξαν σε συμφωνία για τη διάθεση 50 δισεκατομμυρίων ευρώ ως μέρος της μακροοικονομικής χρηματοδοτικής βοήθειας του μπλοκ στην Ουκρανία για την περίοδο έως το 2027.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button