Επικαιρότητα

Σήμερα η πρώτη Νυχτερινή Παρέλαση, αύριο το Καρναβάλι και το ξέφρενο πάρτι (pics) – Galaksias.com

Με παρουσιαστή τον Χρήστο Φερεντίνο την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 4:00 μμ ξεκινάει το Μαλιώτικο Καρναβάλι

Το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 8 μμ, παραμονή της Μεγάλης Παρέλασης, το Μαλιώτικο Καρναβάλι διοργανώνει την πρώτη του Νυχτερινή Παρέλαση με φωταγωγημένο πολυεστερικό άρμα και αυτόφωτους καρναβαλιστές με χιλιάδες φωτάκια.

Αφετηρία της παρέλασης είναι στην ανατολική είσοδο της πόλης των Μαλίων επί της κεντρικής λεωφόρου με κατάληξη στην κεντρική πλατεία όπου θα ακολουθήσει πάρτι με μουσική από τους DJs Thanos Moraitis & Odysseas Papachristos μέχρι πρωίας.

Και την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 4 μμ το Μαλιώτικο Καρναβάλι επιστρέφει δυναμικά και ηχηρά και δίνει το έναυσμα για να βγούμε στους δρόμους και να διασκεδάσουμε με την ψυχή μας! Μετράει ήδη 15 παρουσίες από το 1997 ως σήμερα με τη σημερινή του οργανωμένη μορφή και συνεχίζει ακάθεκτο…

Η Παρέλαση με παρουσιαστή το Χρήστο Φερεντίνο ξεκινά στις 4 μμ από την ανατολική πλευρά της κεντρικής λεωφόρου των Μαλιών και τη διασχίζει ως το τέλος της στο μνημείο των Ηρώων, στη δυτική έξοδο. Την παρέλαση ανοίγουν τα τύμπανα της ομάδας «Αντικρουστοί», ακολουθούν οι Ξυλοπόδαροι και έπειτα η ομάδα Bango Bongo με ένα φαντασμαγορικό σόου με μπουρμπουλήθρες.

Μαλιώτικο καρναβάλι

Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος συνοδεύει τη Βασίλισσα του Καρναβαλιού και έπονται τα πληρώματα με τις εντυπωσιακές, χειροποίητες στολές και πολυεστερικά άρματα, κατασκευασμένα από συνεργείο στο Καρναβαλικό Εργαστήρι. Την Παρέλαση κλείνουν οι Βραζιλιάνες χορέυτριες με τον μαγευτικό ρυθμό και τα φαντασμαγορικά κουστούμια τους και ο Θυρεός, το σήμα κατατεθέν του Μαλιώτικου Καρναβαλιού.

Μαλιώτικο καρναβάλι

Η σειρά εμφάνισης των αρμάτων και των πληρωμάτων για το 2024 είναι:

1. Αντικρουστοί

2. Ξυλοπόδαροι

3. Bango Bongo

4. Βασιλιάς Καρνάβαλος

5. Βασίλισσα

6. Μικροί Μπελάδες

7. Φιλονίδειος Πολιτιστικός Συλλογος Λ. Χερσονήσου

8. Άγγελοι του Γιάννη

9. ΡεΜάλια

10. Nicola West Stage Group

11. Διας

12. Μάντσεστερ Σίσι

13. Ανεμαλιασμένοι

14. Καρναμαλιώτες

15. Φύλακες

16. ΓιούΧου

17. Τσοκάριανς

18. Βραζιλιάνες

19. Θυρεός

Μαλιώτικο καρναβάλι

Από νωρίς το πρωί θα έχουν στηθεί πολλά σημεία πώλησης φαγητού, ποτών και αναψυκτικών, πέρα από τα καταστήματα που θα είναι ανοιχτά όλη μέρα. Μετά την Παρέλαση ακολουθεί πάρτι στην κεντρική πλατεία της πόλης. Η μουσική θα ακούγεται από ηχεία σε όλο το μήκος τοης λεωφόρου από το πρωί. Την παρέλαση και το πάρτι θα ντύσουν μουσικά οι DJ Odysseas Papachristos και Thanos Moraitis . Η κυκλοφορία στην κεντρική λεωφόρο θα κλείσει από τις 13:00 υπό την επίβλεψη της Τροχαίας Ηρακλείου και θα ξανανοίξει το βράδυ στις 22:00. Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ασφάλεια τόσο των καρναβαλιστών, των θεατών αλλά και των οχημάτων που θα σταθμεύσουν ή που θα διέρχονται τα Μάλια. Έχουν προβλεφθεί χώροι στάθμευσης ανατολικά, δυτικά, νότια και βόρεια της πόλης. Τη μεταφορά των θεατών που θα σταθμεύσουν μακριά έχει αναλάβει η εταιρείa Happy Train, η οποία έχει παραχωρήσει δύο τρενάκια δωρεάν και θα κάνει συνεχή δρομολόγια από και προς το κέντρο. Θα υπάρχει ομάδα διασωστών, ασθενοφόρο, όχημα της πυροσβεστικής και ομάδα περιφρούρησης τόσο μέσα στην παρέλαση όσο και γύρω από την πόλη.

«Μμμ…ΑΛΛΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2024!!! Σας περιμένουμε στο καθιερωμένο πλέον ετήσιο ραντεβού στα Μάλια στις 17 Μαρτίου 2024 στις 4 μμ με την ίδια πάντα υπόσχεση: ακόμα δεν είδατε τίποτα…», αναφέρουν οι διοργανωτές. 

Οργάνωση: Οργανωτική Επιτροπή Μαλιώτικου Καρναβαλιού. Συνδιοργάνωση: Δήμος Χερσονήσου. 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button