Επικαιρότητα

Αυτή η γλυκιά λιχουδιά σας χαρίζει χρόνια ζωής – Είναι γεμάτη πολύτιμα θρεπτικά συστατικά – Galaksias.com

Ένα απολαυστικό επιδόρπιο που λιώνει στη γλώσσα μπορεί να σας προσφέρει περισσότερα από μια πλούσια, γλυκιά γεύση

Δείτε λοιπόν ποια είναι η γλυκιά λιχουδιά που μπορεί να δώσει πολλά στην υγεία και τον οργανισμό σας και να σας χαρίσει μακροζωία.
Ο καθηγητής Γενετικής Επιδημιολογίας στο King’s College του Λονδίνου Tim Spector αποκάλυψε μια γλυκιά λιχουδιά που μπορεί να ωφελήσει την καρδιά σας, να ενισχύσει τα βακτήρια του εντέρου σας και ακόμη και να σας χαρίσει χρόνια ζωής.

Το μυστικό όπλο δεν είναι άλλο από τη σοκολάτα. Ο καθηγητής εξήγησε ότι το νόστιμο κακάο κρύβει πολλαπλά οφέλη για την υγεία σας. Για την ακρίβεια, όπως είπε, ξεπερνά κάποιες υπερτροφές όσον αφορά τις βασικές χημικές ουσίες.

Στη σελίδα του στο Instagram, ο ειδικός σε θέματα διατροφής αναφέρει: «Αν αγαπάτε, όπως εγώ, τη σοκολάτα, έχω καλά νέα για εσάς. Η μαύρη σοκολάτα είναι μια υγιεινή τροφή. Είναι γεμάτη με πολυφαινόλες και είναι μία καλή πηγή φυτικών ινών».

Μάλιστα μια μελέτη διαπίστωσε ότι η συνολική περιεκτικότητα της σκόνης κακάο σε πολυφαινόλες ξεπερνά αυτή των υπερτροφών όπως τα βατόμουρα και τα ρόδια. Οι πολυφαινόλες, όπως οι φλαβανόλες, δρουν ως «καύσιμα πυραύλων» για τα μικρόβια του εντέρου σας, ενισχύοντας την ανάπτυξη των ωφέλιμων βακτηρίων του εντέρου και μειώνοντας τον αριθμό των παθογόνων ή κακών βακτηρίων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μια μπάρα μαύρης σοκολάτας μπορεί επίσης να είναι γεμάτη φυτικές ίνες, οι οποίες βρίσκονται σε φυτικές τροφές όπως τα λαχανικά.

Πώς το κακάο ενισχύει τη μακροζωία

Εκτός από την υψηλή περιεκτικότητά του σε πολυφαινόλες και φυτικές ίνες, το κακάο θα μπορούσε επίσης να ενισχύσει τη μακροζωία σας, να συμβάλει στην ανάπτυξη της υγείας σας και να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα.

Τα νέα λοιπόν είναι όχι μόνο καλά αλλά φανταστικά για τους λάτρεις της σοκολάτας. Μπορείτε να συνεχίσετε να απολαμβάνετε το αγαπημένο σας γλυκό άφοβα, αρκεί να διαλέγετε τις σοκολάτες που έχουν περιεκτικότητα σε κακάο πάνω από 70%. Έτσι, δεν υπάρχει πολλή ζάχαρη και φυσικά να κοιτάτε πάντα την ετικέτα στο πίσω μέρος της σοκολάτας για να βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν ελάχιστες ποσότητες συστατικών.

Οι ειδικοί σας συμβουλεύουν να επιλέγετε μπάρες που δεν περιέχουν γαλακτωματοποιητές και έχουν το υψηλότερο ποσοστό κακάο, ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε τη γεύση αλλά να ελαχιστοποιείτε την περιεκτικότητα σε ζάχαρη, μεγιστοποιώντας παράλληλα την περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες και φυτικές ίνες. Και υπογραμμίζουν, δε, ότι οι καλύτερες μπάρες είναι οι χειροποίητες, αυτές που φτιάχνετε με τα δικά σας χεράκια και γνωρίζετε τα συστατικά τους!

Πηγή: oloygeia.gr

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button