ΑθλητικάΕνημέρωση

Οι πράσινοι σε ωθούν στα άκρα – Galaksias Portal News

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Τσους Ματέο, μίλησε για το εντός έδρας παιχνίδι των Μαδριλένων με τον Παναθηναϊκό (29/2) για την Euroleague.

Ο Ισπανός προπονητής αναφέρθηκε στην κατάσταση που βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης μετά τη διακοπή της Euroleague για τα Κύπελλα και τις εθνικές ομάδες, πλέκοντας, παράλληλα, το εγκώμιο του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Τσους Ματέο:

«Πάντα κάνουμε την ίδια συζήτηση. Αυτό που είναι στο παρελθόν είναι στο παρελθόν. Το Κύπελλο είναι εκεί, είναι δικό μας, κανείς δεν πρόκειται να μας το πάρει. Αλλά είναι ήδη παρελθόν, δεν μετράει σε τίποτα. Αυτό που μετράει είναι η θέση μας στον βαθμολογικό πίνακα, και αυτό οφείλεται στο ότι το δουλεύαμε σιγά σιγά.

Είμαι τυχερός που ηγούμαι μιας ομάδας παικτών που δεν χάνει ποτέ την όρεξη της και δεν θα τη χάσει ποτέ. Είμαστε όλοι σε αυτό το μήκος κύματος. Κατανοούμε ότι το Κύπελλο είναι δικό μας και τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στον επόμενο στόχο. Το επόμενο πράγμα είναι να εξασφαλίσουμε τα playoffs της Euroleague, να συνεχίσουμε να κάνουμε καλή δουλειά στη Endesa League και να φέρουμε τον εαυτό μας σε θέση, ώστε να έχουμε ένα συγκεκριμένο πλεονέκτημα.

Νομίζω ότι είναι ένας τίτλος τον οποίο πανηγυρίσαμε πολύ και θέλαμε πολύ γιατί τις προηγούμενες χρονιές δεν ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες. Κάναμε καλή δουλειά φέτος και νομίζω ότι παίξαμε καλό μπάσκετ σε γενικές γραμμές.

Έχουμε εξελιχθεί κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος και η χαρά είναι πολύ μεγαλύτερη από την ηρεμία. Ζούμε σε έναν κόσμο όπου η ψυχική ηρεμία είναι κάτι που αποφασίζουμε μόνοι μας ή όχι. Υπάρχουν πάντα εξωτερικοί παράγοντες που σε κάνουν να πιστεύεις ότι έχεις πίεση στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά ασκούμε μεγαλύτερη πίεση στους εαυτούς μας επειδή γνωρίζουμε το έμβλημα που αντιπροσωπεύουμε και τους οπαδούς που έχουμε πίσω μας, τους οποίους θέλουμε να ευχαριστήσουμε.

Το πιο σημαντικό είναι να διατηρήσουμε τη συγκέντρωσή μας. Ο καθένας μας προέρχεται από μια πολύ διαφορετική εβδομάδα. Κάποιοι ήταν με την εθνική τους ομάδα, άλλοι είχαν μακρινά ταξίδια και άλλοι όχι τόσο. Άλλοι ξεκουράστηκαν, άλλοι έκαναν προπονήσεις χωρίς να έχουν αγώνες. Το πιο σημαντικό είναι ότι είμαστε συγκεντρωμένοι. Έχουν γίνει κάποια μακρινά ταξίδια, ειδικά από τους δύο Αργεντινούς παίκτες (σσ. τον Φακούντο Καμπάσο και τον Γκράμπριελ Ντεκ).

Αυτό είναι κάτι που μπορεί να μην μας επηρεάσει άμεσα, αλλά θα συμβεί αργότερα. Θα πρέπει να φροντίσουμε πολύ τα φορτία των παικτών. Υπήρξαν και άλλοι που έπαιξαν πολύ καλά με τις εθνικές τους ομάδες και είχαν πολλά λεπτά. Ενώ ορισμένοι έχουν συσσωρεύσει φορτία, άλλοι έχουν σταματήσει να το κάνουν. Τώρα πρέπει να προσπαθήσουμε να βάλουμε τους πάντες στο ίδιο επίπεδο και να αφήσουμε όσους χρειάζονται ξεκούραση να ξεκουραστούν και εκείνους που χρειάζονται ενεργοποίηση να ενεργοποιηθούν.

Πρέπει να διατηρήσουμε αυτή τη συγκέντρωση για σαράντα λεπτά απέναντι σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, που παίζει όλο και καλύτερα, που σε ωθεί όλο και περισσότερο στα άκρα και που παίζει περισσότερο ως ομάδα. Η θέση της στην κατάταξη αποδεικνύει αυτή τη βελτίωση. Πρέπει να ξεχάσουμε πώς ήταν αυτή η εβδομάδα, την τελευταία που είχαμε το διάλειμμα για το Κύπελλο και τα παράθυρα, και να επικεντρωθούμε ξανά στο πώς θα είναι η EuroLeague, που είναι μια διοργάνωση που απαιτεί όλη μας την πνευματική προσοχή και τη συγκέντρωσή μας.

Ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα, με πολλούς σπουδαίους παίκτες που μπορούν να πάρουν παιχνίδια μόνοι τους. Μεγαλώνουν, αρχίζουν να παίζουν πολύ καλά, ο προπονητής προσπαθεί να κάνει καλή δουλειά. Θα είναι αρκετά ανταγωνιστικοί για να είναι στα playoffs».

To άρθρο Ματέο πριν το Ρεάλ – Παναθηναϊκός: Οι πράσινοι σε ωθούν στα άκρα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button