Κόσμος

Έκοψαν υποβρύχια καλώδια στην Ερυθρά Θάλασσα – Galaksias.com

Σε ένα σοβαρό σαμποτάζ στην Ερυθρά Θάλασσα φαίνεται πως προχώρησαν οι αντάρτες των Χούθι της Υεμένης, καθώς σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο ABC, τρία εξαιρετικά κρίσιμα υποβρύχια καλώδια, τα οποία παρέχουν διαδίκτυο και τηλεπικοινωνίες σε όλο τον κόσμο, έχουν καταστραφεί.

Σημειώνεται πως η είδηση έρχεται στη δημοσιότητα ενώ ένα ακόμη πλοίο με εμπορευματοκιβώτια χτυπήθηκε από πυραύλους των ανταρτών που έχουν διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να σταματήσουν τις επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα, όσο συνεχίζεται ο πόλεμος του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ABC, τρία υποβρύχια καλώδια της Ερυθράς Θάλασσας που παρέχουν Διαδίκτυο και τηλεπικοινωνίες σε όλο τον κόσμο κόπηκαν καθώς η πλωτή οδός παραμένει στόχος των ανταρτών Χούθι της Υεμένης.

Το τι έκοψε τις γραμμές παραμένει ασαφές, ενώ οι αντάρτες περιγράφουν το σαμποτάζ ως μια προσπάθεια να πιέσουν το Ισραήλ να τερματίσει τον πόλεμό του στη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Ωστόσο, οι Χούθι επισήμως δεν έχουν επιβεβαιώσει το χτύπημα στις τηλεπικοινωνίες.

Οι γραμμές περιλαμβάνουν τα δίκτυα: Asia-Africa-Europe 1, το Europe India Gateway, το Seacom και το TGN-Gulf, δήλωσε η HGC Global Communications με έδρα το Χονγκ Κονγκ. Μάλιστα, εάν ισχύει το χτύπημα τότε επηρεάζεται το 25% των δεδομένων που διέρχεται από την Ερυθρά Θάλασσα μέσω των υποβρύχιων καλωδίων.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button