Υγεία & Διατροφή

Η Ουάσινγκτον «αποδοκιμάζει» την ισραηλινή επίθεση σε κέντρο εκπαίδευσης του ΟΗΕ στη Γάζα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν μετά την ισραηλινή επίθεση σήμερα εναντίον κέντρου εκπαίδευσης του ΟΗΕ που στέγαζε εκτοπισμένους στη Χαν Γιουνίς, στη Γάζα, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Βεντάντ Πατέλ, επαναλαμβάνοντας τις εκκλήσεις της Ουάσινγκτον για προστασία των αμάχων, των εργαζομένων στον ανθρωπιστικό τομέα και των εγκαταστάσεων των υπηρεσιών αρωγής.

“Αποδοκιμάζουμε τη σημερινή επίθεση στο κέντρο εκπαίδευσης του ΟΗΕ στη Χαν Γιουνίς”, δήλωσε ο Πατέλ κατά την ενημέρωση του Τύπου χαρακτηρίζοντάς την “απίστευτα ανησυχητική”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διευθυντής της υπηρεσίας αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) στη Γάζα δήλωσε ότι εννέα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 75 τραυματίστηκαν όταν πυρά αρμάτων μάχης έπληξαν το κτίριο που φιλοξενούσε περίπου 800 ανθρώπους στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

“Με έχετε ήδη ακούσει ήδη να το λέω, έχετε ήδη ακούσει τον υπουργό Εξωτερικών (Άντονι Μπλίνκεν) να το λέει, αλλά οι άμαχοι πρέπει να προστατεύονται και o προστατευτικός χαρακτήρας των εγκαταστάσεων του ΟΗΕ πρέπει να γίνεται σεβαστός. Και οι εργαζόμενοι στον ανθρωπιστικό τομέα πρέπει να προστατεύονται ώστε να μπορούν να συνεχίζουν να παρέχουν στους αμάχους τη σωτήρια ανθρωπιστική βοήθεια που χρειάζονται”, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος.

Όταν δέχθηκε ερωτήσεις σχετικά με το εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν σε επαφή με το Ισραήλ, το οποίο υποστηρίζουν σθεναρά, σε σχέση με την επίθεση αυτή, ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να υπεισέλθει στις λεπτομέρειες των συνομιλιών, αλλά δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να “θέτει στην ισραηλινή κυβέρνηση αυτά τα δύσκολα και πολύ σκληρά ερωτήματα”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button