ΑθλητικάΕνημέρωση

Πρώτη ευκαιρία για τους Θεσσαλονικείς στο ματς – Galaksias Portal News

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στην Τούμπα για την 23η αγωνιστική της Super League 1, σε ένα μεγάλο ντέρμπι που μπορεί να κρίνει και την κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.

Μετά την -επικείμενη- νίκη της ΑΕΚ επί της Κηφισιάς, ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τη νίκη επί του Ολυμπιακού για να επιστρέψει μόνος του στην πρώτη θέση, την ώρα που οι Πειραιώτες έχουν την ευκαιρία μειώσουν τη διαφορά τους από την πρώτη 3άδα.

Παρακολουθήστε LIVE το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός από το Newsit.gr

Η προαναγγελία του αγώνα από τη Super League 1

Μια νίκη γηπεδούχου υπάρχει στις οκτώ τελευταίες αναμετρήσεις των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα, ενώ αν προστεθούν και τα δύο μεταξύ τους ματς για το Κύπελλο Ελλάδος του 2021-22, τότε η υπάρχει μόλις μια στα δέκα τελευταία.

Η τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού ως γηπεδούχος ήταν στις 18 Απριλίου 2021 με 2-0 για τα Playoffs του πρωταθλήματος. Από τότε έχουν διεξαχθεί τέσσερις αναμετρήσεις στην Τούμπα, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί στις δύο, ενώ οι άλλες δύο ολοκληρώθηκαν με ισοπαλία.

Σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος, η τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ είναι στις 10 Φεβρουαρίου 2019 με 3-1 (3’ Βιεϊρίνια, 19’ Μπίσεσβαρ, 82’ Άκπομ – 87’ Ποντένσε), ενώ ο Ολυμπιακός επικράτησε στην τελευταία επίσκεψη, στην περσινή τους αναμέτρηση για τα Playoffs του πρωταθλήματος με 1-0 χάρη στο γκολ του Σαμασέκου.

Συνολικά έχουν διεξαχθεί 69 συναντήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να έχει 32 νίκες, τον Ολυμπιακό 19 και 18 αγώνες να έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλοι.

Ο ΠΑΟΚ είχε διατηρήσει το αήττητο στην έδρα του με τον Ολυμπιακό για 21 διαδοχικά ματς, αφού από τις 21 Σεπτεμβρίου 1969 που είχε επικρατήσει ο Ολυμπιακός με 2-1, κατάφερε να φύγει με τη νίκη πάλι στις 24 Μαΐου 1992 με 2-1. Συνολικά σε αυτά τα 21 παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ είχε 19 νίκες και δύο ισοπαλίες, ενώ σημείωσε και την ευρύτερη νίκη του απέναντι στον Ολυμπιακό με 6-1 στο γήπεδο των Σερρών στις 6 Δεκεμβρίου 1987.

Ο Γιώργος Σκαρτάδος έχει σημειώσει τα περισσότερα τέρματα σε αναμετρήσεις με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ και με έξι γκολ βρίσκεται στην πρώτη θέση, ενώ ακολουθούν έξι ποδοσφαιριστές με τέσσερα, οι Αφεντουλίδης, Κούδας, Σαράφης, Κερμανίδης, Γκουερίνο, Τζόρτζεβιτς.

69 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

32 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ

18 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

19 ΝΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΓΚΟΛ: 94-68

To άρθρο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-0 LIVE: Πρώτη ευκαιρία για τους Θεσσαλονικείς στο ματς δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button