Επικαιρότητα

Ο ελληνόφωνος Ιταλός ποιητής Fernando Pensa στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης στην Πάτρα

Στην Πάτρα βρίσκεται τις ημέρες αυτές ο ελληνόφωνος Ιταλός εικαστικός – ποιητής, Fernando Pensa, ο οποίος συμμετέχει στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας.

Πρόκειται για ένα απο τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα στη Δυτική Ελλάδα και στην Χώρα, με τη συμμετοχή 19 χωρών το οποίο διοργανώνεται στην Πάτρα από το Γραφείο Ποιήσεως και το Culturebook.gr.

Εμπνευστής του όλου εγχειρήματος, είναι ο ποιητής, Αντώνης Σκιαθάς.

Αύριο, Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 20:00 – τελευταία ημέρα των ποιητικών αναγνώσεων – η βραδυά είναι αφιερωμένη στους Γκρεκάνους ποιητές με αναγνώσεις ποιημάτων τους στα Ιταλικά, Ελληνικά και Γκρεκάνικα (Griko).

Η βραδυά θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο “Πολύεδρο” (Κανακάρη 147) στην Πάτρα.

Ο Fernando Pensa, ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία του Μεσολογγίου μέσα από τις εικαστικές και ποιητικές του δράσεις στην πόλη, επικεφαλής της ομάδας των Ιταλών ποιητών από το ελληνόφωνο Σαλέντο της Ιταλίας, Salvatore Tommasi και Leo Luceri, εκπροσωπούν το ελληνόφωνο Σαλέντο και τα χωριά της Grecìa Salentina με τα οποία ο Δήμος Μεσολογγίου έχει αδελφοποιηθεί από τον Απρίλιο του 2019.

Έκτοτε, η παρούσα Δημοτική Αρχή της Ιερής Πόλης έχει δείξει πρωτοφανή αδιαφορία προς αυτό το εγχείρημα ενώ η όλη πολιτιστική σύμπραξη τα τελευταία χρόνια υποστηρίζεται από τις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδος και Απουλίας, το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο Αθήνών, την Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα, το Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας και την ΕΡΤ.

Η παρουσία τους στο Φεστιβάλ γίνεται έπειτα από την συνεργασία των διοργανωτών με το Κέντρο Πολιτισμού Ελληνοϊταλικής Φιλίας Μεσολογγίου, “Nea Koinè” και την σχέση εκτίμησης του Προέδρου, Λευτέρη Δακαλάκη με τον Πρόεδρο του Γραφείου Ποιήσεως, Αντώνη Σκιαθά.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button