ΑθλητικάΕνημέρωση

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε το νέο format του πρωταθλήματος – Galaksias Portal News

Μια ημέρα πριν την κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Basket League, ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε πως η κορυφαία κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ θα έχει -πλέον- διαφορετικό format, το οποίο θα προσδώσει περισσότερο ενδιαφέρον, με περισσότερα «μεγάλα» ματς αλλά και μεγαλύτερη αγωνία στο χαμηλότερο μισό της βαθμολογίας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΣΑΚΕ, σχετικά με το νέο format της Α1 μπάσκετ των ανδρών “… μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της Basket League 2023-24, που θα περιλαμβάνει 22 αγωνιστικές, οι 12 ομάδες θα χωριστούν σε δύο γκρουπ για μια νέα φάση του Πρωταθλήματος πριν την έναρξη των Playoffs.

Το Top 6 θα αποτελούν οι πρώτες έξι ομάδες της κανονικής περιόδου και το γκρουπ των Play Out οι έξι τελευταίες. Και στα δύο γκρουπ οι ομάδες παίζουν μεταξύ τους ένα γύρο 5 αναμετρήσεων.

Στο γκρουπ των Play Out, η ομάδα που θα τερματίσει τελευταία υποβιβάζεται, ενώ οι δύο πρώτες ομάδες προκρίνονται στα Play Offs ως 7η και 8η ομάδα, ακόμη και εάν μετά την ολοκλήρωση της νέας φάσης του Πρωταθλήματος έχουν καλύτερο ρεκόρ από τις δύο ή περισσότερες τελευταίες ομάδες του Top 6.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν πιο ψηλά στην κανονική περίοδο θα έχουν πλεονέκτημα έδρας στη νέα φάση της Basket League όπως φαίνεται στον πίνακα και ειδικότερα στην ανάλυση των αγωνιστικών του Top 6 και των Play Out:

Μετά την ολοκλήρωση του Top 6 και των Play Out, οι ομάδες από τις θέσεις 1 έως 8 παίρνουν μέρος στα Playoffs. Στην Α’ και στην Β’ Φάση των Playoffs οι αγώνες είναι best of 3 (κρίνονται στις δύο νίκες) και στην Γ’ και Τελική Φάση η 3η θέση θα κριθεί σε έναν αγώνα και οι Τελικοί θα είναι best of 5.”

To άρθρο Basket League: Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε το νέο format του πρωταθλήματος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button