Υγεία & Διατροφή

Το πανόραμα της διοργάνωσης – Galaksias Portal News

Από τις 15 έως τις 19 Μαΐου η Ελλάδα αποκαλύπτεται στον κόσμο με το μεγάλο διεθνή ποδηλατικό της αγώνα.

Ανακαλύψτε από τώρα όλες τις μοναδικές διαδρομές με τα εντυπωσιακά υψομετρικά, το “βασιλικό” ετάπ αντάξιο αγώνων του World Tour, την ατομική χρονομέτρηση στην παραλία της Θεσσαλονίκης, τις πόλεις εκκίνησης και τερματισμού, την παραδεισένια «βόλτα» στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και το μαγευτικό σιρκουϊ της Αθήνας που θα ενώσει Ακρόπολη και Παναθηναϊκό Στάδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την Άνοιξη να φλερτάρει με το φως πάνω από το απαράμιλλο Ελληνικό ανάγλυφο, οι μέρες ανυπομονούν στο αντίστροφο μέτρημα τους για την εκκίνηση του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024 στις 15 Μαΐου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Εκεί όπου θα διεξαχθεί η ατομική χρονομέτρηση, μήκους 10 χιλιομέτρων, με τους 120 ποδηλάτες να αγωνίζονται με μοναδικό αντίπαλο τον χρόνο. Το ατομικό αυτό αγώνισμα θα «γεννήσει» και τις πρώτες χρονικές διαφορές ανάμεσα στους διεκδικητές της γενικής κατάταξης και θα φορέσει την πρώτη γαλάζια φανέλα στον ποδηλάτη με τον γρηγορότερο χρόνο. το μαγευτικό σιρκουϊ της Αθήνας Μία ημέρα νωρίτερα, στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας θα γίνει η επίσημη παρουσίαση των ομάδων του Γύρου, σε μία γιορτινή εκδήλωση στην οποία θα συμμετάσχει ολόκληρη η πόλη.

Την Τετάρτη 15 Μαΐου μετά την ατομική χρονομέτρηση, θα ξεκινήσει το 1ο ετάπ , με μαζική εκκίνηση και τερματισμό μετά από 92,5 χιλιόμετρα στην παραλία της Κατερίνης, εκεί όπου αναμένεται φινάλε με μαζικό σπριντ, με πρωταγωνιστές τους ταχύτερους αθλητές .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 16 Μαϊου στο 2ο ετάπ συνολικού μήκους 174,75 χλμ, οι ποδηλάτες θα πάρουν εκκίνηση από την Κατερίνη, θα αφήσουν πίσω τους τη Μακεδονία και θα περάσουν στη Θεσσαλία, διασχίζοντας κατά σειρά την Ελασσόνα, τον Τύρναβο και τη Λάρισα για να τερματίσουν στην Καρδίτσα στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης

Στο 3ο ετάπ, το “βασιλικό” της εφετινής διοργάνωσης, την Παρασκευή 17 Μαΐου θα έχουμε τη “μητέρα των μαχών”!

Σε μόλις 158 χιλιόμετρα, οι ποδηλάτες θα έχουν να αντιμετωπίσουν την πρόκληση μιας μεγάλης γκάμας υψομετρικών αλλαγών αντίστοιχες των οποίων συναντάμε σε παρόμοια ετάπ των μεγάλων γύρων της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Στη διαδρομή οι αναβάτες θα μπουν στη Στερεά Ελλάδα, θα συναντήσουν τέσσερα σπριντ ανάβασης (ένα 1ης και τρία 2ης κατηγορίας) και φτάνοντας στον Τυμφρηστό, θα περάσουν μέσα από το Καρπενήσι, για να κατευθυνθούν στην ανηφόρα τερματισμού, το Βελούχι (12 χλμ με μέση κλίση στο 8,52% και ανώτατη να φτάνει στο 17,3%), σε υψόμετρο 1.852 μ. το υψηλότερο του φετινού Γύρου.

Σε αυτό το συναρπαστικό ετάπ αναμένεται μια μεγάλη μάχη ανάμεσα στα φαβορί της γενικής, αφού δεν είναι καθόλου απίθανο να κριθεί εκεί ο τελικός νικητής. Το σίγουρο είναι πως το θέαμα θα κόψει την ανάσα μέσα στη μοναδική φύση της περιοχής, ενώ αναμένεται να κορυφωθεί και η παράλληλη μάχη για τη φανέλα των βουνών.

Το Σάββατο 18 Μαΐου ο Γύρος θα συνεχιστεί με το 4ο ετάπ, το μεγαλύτερο σε απόσταση του αγώνα (196,88 χλμ), με εκκίνηση στη Σπερχειάδα, ενδιάμεσα περάσματα από τη Λειβαδιά και τη Θήβα και τερματισμό στη Χαλκίδα. Λογικά εδώ θα υπάρξει μια ακόμη μάχη ανάμεσα στους αποσπασμένους και τις ομάδες των σπρίντερ.

Στο 5ο και τελευταίο ετάπ την Κυριακή 19 Μαΐου (132,5 χλμ), οι αθλητές θα εκκινήσουν κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και θα κατευθυνθούν προς τον Σαρωνικό, περνώντας από την Αθηναϊκή Ριβιέρα, από την οποία θα επιστρέψουν για να πραγματοποιήσουν δέκα στροφές μήκους 6,42 χιλιομέτρων σε σιρκουί στο κέντρο της πρωτεύουσας, με εντυπωσιακές εικόνες από τα μνημεία και τα τοπόσημα της πόλης να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο.

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 θα ολοκληρωθεί μπροστά στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ενώ θα ακολουθήσουν οι απονομές στους νικητές της γενικής και των υπόλοιπων κατατάξεων και βαθμολογιών.

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 θα ενώσει Θεσσαλονίκη και Αθήνα μέσω τεσσάρων περιφερειών και 22 πόλεων σε 5 αγωνιστικές ημέρες, με 20 ομάδες από όλο τον κόσμο, και 120 επαγγελματίες αθλητές, σε 764,63 συνολικά χιλιόμετρα, με 9.744 μ. υψομετρικά, 15 ενδιάμεσα σπριντ ευθείας και 10 σπριντ ανάβασης .

Με την υποστήριξη μιας τεράστιας οργανωτικής ομάδας , η κορυφαία αγωνιστική εκδήλωση της ελληνικής ποδηλασίας είναι έτοιμη να προσφέρει αξέχαστες στιγμές και να εδραιώσει την Ελλάδα ως μοναδικό προορισμό σπουδαίων διεθνών αθλητικών γεγονότων.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button