Υγεία & Διατροφή

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της Αποκριάς – Galaksias Portal News

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα κεντρικά και νότια ορεινά. Ωστόσο, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4, στα ανατολικά και νότια πελάγη τοπικά 5 και στο ανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Οι προορισμοί που επιλέγουν οι εκδρομείς για το τριήμερο

Ξεκινώντας με τους καρναβαλικούς προορισμούς, που παραδοσιακά πρωταγωνιστούν με υψηλή πληρότητα, η Πάτρα, η Ξάνθη, η Σκύρος, το Ρέθυμνο, η Νάουσα, η Καστοριά, ο Τίρναβος, η Κοζάνη, τα Ιωάννινα, η Κεφαλονιά, η Ρόδος, η Άμφισσα, η Καλαμάτα, το Γαλαξίδι και η Κέρκυρα θα προσελκύσουν Έλληνες επισκέπτες από κάθε γωνιά της χώρας σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των τουριστικών γραφείων στην Ελλάδα Λύσανδρος Τσιλίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καρναβαλικό τριήμερο έχει πάντα αυξημένη κίνηση κυρίαρχα στις περιοχές που γίνονται τα καρναβάλια με μεγάλη επιτυχία, σημειώνει ο κ. Τσιλίδης και προσθέτει ότι το κύριο χαρακτηριστικό του τριημέρου τις αποκριάς είναι το γεγονός ότι οι επισκέπτες προέρχονται από τα αστικά κέντρα κοντά στις καρναβαλικές περιοχές. Την ίδια στιγμή το οργανωμένο ταξίδι για μία ακόμη φορά επικρατεί στον προγραμματισμό των ταξιδιωτών και για το λόγο αυτό τα γραφεία ταξιδιών προαγόρασαν θέσεις σε πλοία και αεροπλάνα προκειμένου οι καταναλωτές να αγοράσουν οικονομικά πακέτα. Από τα παραπάνω συνάγεται ότι στους καρναβαλικούς προορισμούς δεν “πέφτει καρφίτσα” από τους επισκέπτες, καθώς η πληρότητα ξεπερνάει το 90% στα ανοικτά καταλύματα. Στο σημείο αυτό ο κ. Τσιλίδης κάνει λόγο για μια αύξηση των πωλήσεων φέτος στα εκδρομικά πακέτα άνω του 10%,σε σχέση με το 23, όταν πέρυσι υπήρξε αύξηση 30% σε σχέση με το 2022.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές των πακέτων που δόθηκαν σε Έλληνες ταξιδιώτες, αυτές κινήθηκαν σε ανταγωνιστικές τιμές και για το λόγο αυτό υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση εξηγεί ο κ. Τσιλίδης. Συγκεκριμένα ένα τριήμερο στην Πάτρα ξεκινάει από 115 ευρώ το άτομο (δυο διανυκτερεύσεις- μεταφορά και διαμονή). Ένα πενθήμερο στην Ξάνθη εκκινεί από 135 ευρώ το άτομο, ένα πενθήμερο στην Σκύρο κοστίζει 310 ευρώ, στο Ρέθυμνο 3 βράδια θα κοστίσουν 375 ευρώ το άτομο, ενώ στην Καστοριά για 2 βράδια το άτομο θα ξοδέψει175 ευρώ.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button