Κόσμος

Η Ρωσία συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΟΑΕ για τις επιθέσεις στη Ζαπορίζια

Ο Μιχαήλ Ουλιάνοφ, μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας, ενημέρωσε τη Δευτέρα ότι η Μόσχα συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΟΑΕ σχετικά με τις επιθέσεις εναντίον του πυρηνικού σταθμού στην Ζαπορίζια – για τις οποίες το Κρεμλίνο κατηγορεί την Ουκρανία.

«Η Ρωσία ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου σχετικά με τις πρόσφατες επιθέσεις και προκλήσεις των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας» εναντίον του πυρηνικού σταθμού στη Ζαπορίζια, έγραψε ο Ουλιάνοφ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το καταστατικό, οποιοδήποτε κράτος-μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΔΟΑΕ μπορεί να ζητήσει έκτακτη συνεδρίαση.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, το Κρεμλίνο κατηγόρησε εκ νέου το Κίεβο για επιθέσεις με drones εναντίον των εγκαταστάσεων του πυρηνικού σταθμού, κάτι που αρνείται η ουκρανική πλευρά. Ρωσικά στρατεύματα έχουν καταλάβει τμήμα της Ζαπορίζια, συμπεριλαμβανομένου του πυρηνικού σταθμού, από τις πρώτες κιόλας ημέρες της εισβολής στην Ουκρανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button