Κόσμος

«Αποφύγετε τις μεγάλες συναθροίσεις, φόβοι για επίθεση» – Galaksias.com

Προειδοποίηση στους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν τις μεγάλες συναθροίσεις στη Μόσχα εξαιτίας πληροφοριών που διαθέτει ότι εξτρεμιστές σχεδιάζουν επίθεση εξέδωσε η πρεσβεία στη ρωσική πρωτεύουσα. 

Η πρεσβεία, η οποία έχει επανειλημμένως καλέσει όλους τους Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν άμεσα τη Ρωσία, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση της απειλής, αλλά επισήμανε ότι οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν τα πλήθη, να παρακολουθούν τα τοπικά ΜΜΕ για ενημερώσεις και να γνωρίζουν το περιβάλλον όπου βρίσκονται.

«Η πρεσβεία παρακολουθεί τις πληροφορίες ότι εξτρεμιστές σχεδιάζουν σύντομα να στοχοθετήσουν μεγάλες συναθροίσεις στη Μόσχα, που θα περιλαμβάνουν συναυλίες, και οι Αμερικανοί πολίτες καλούνται να αποφεύγουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις για τις επόμενες 48 ώρες», αναφέρει με μήνυμά της στην ιστοσελίδα της η πρεσβεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προειδοποίηση εξεδόθη αρκετές ώρες αφότου η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB), ο κύριος διάδοχος της KGB της σοβιετικής εποχής, δήλωσε ότι απέτρεψε επίθεση σε συναγωγή στη Μόσχα από πυρήνα της μαχητικής σουνιτικής μουσουλμανικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει πυροδοτήσει την βαθύτερη κρίση στις σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση μετά την κρίση των πυραύλων της Κούβας το 1962 και ο Πούτιν έχει προειδοποιήσει ότι η Δύση κινδυνεύει να προκαλέσει πυρηνικό πόλεμο, αν στείλει στρατεύματα για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Το Κρεμλίνο λέει ότι οι σχέσεις με τις ΗΠΑ ποτέ δεν βρίσκονταν σε χειρότερο σημείο και κατηγορεί την Ουάσινγκτον ότι μάχεται κατά της Μόσχας με το να υποστηρίζει την Ουκρανία με χρήματα, όπλα και πληροφορίες.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button