ΕνημέρωσηΟικονομία

Ο ισραηλινός στρατός καταγγέλλει «ψυχολογική τρομοκρατία», μετά το βίντεο της ισλαμικής τζιχάντ με ομήρους

Ο ισραηλινός στρατός αποκάλεσε σήμερα “ψυχολογική τρομοκρατία του χειρίστου είδους” τη δημοσιοποίηση νωρίτερα σήμερα από τον παλαιστινιακό Ισλαμικό Τζιχάντ ενός βίντεο που δείχνει δύο Ισραηλινούς ομήρους, μια 70χρονη γυναίκα και έναν έφηβο, που δηλώνει ότι κρατεί στη Γάζα.

Πρόκειται για “ψυχολογική τρομοκρατία του χειρίστου είδους”, κατήγγελλε εκπρόσωπος του στρατού, ο Ρίτσαρντ Χεχτ, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν σε αυτό το βίντεο, προβάλλοντας ένα στιγμιότυπο από αυτό.

Σχεδόν 240 άνθρωποι, Ισραηλινοί αλλά και ξένοι πολίτες, απήχθησαν κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου της Χαμάς. Η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς δηλώνει ότι κρατά σχεδόν 200.

Ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Τζιχάντ, γνωστός ως Αμπού Χάμζα, δήλωσε στο βίντεο αυτό ότι η οργάνωσή του κρατά επίσης ομήρους χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο βίντεο, οι δύο όμηροι εκφράζουν την επιθυμία να απελευθερωθούν γρήγορα για να ξαναβρεθούν με τους συγγενείς τους και επικρίνουν τη διαχείριση της κρίσης από τον πρωθυπουργό Μπενιάμιν Νετανιάχου.

Ο εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι ο Ισλαμικός Τζιχάντ είναι έτοιμος να απελευθερώσει την 70χρονη “για λόγους ανθρωπιστικούς και υγείας”. “Δεν μπορούμε πλέον να της δίνουμε τη φροντίδα που χρειάζεται λόγω της έλλειψης καυσίμων, ηλεκτρικού ρεύματος και των βασικών μέσων επιβίωσης”.

Όσον αφορά τον έφηβο, η οργάνωση δηλώνει διατεθειμένη να τον απελευθερώσει “για ανθρωπιστικούς λόγους και λόγω της ηλικίας του, παρότι οι φυλακές του κατακτητή είναι γεμάτες από παιδιά” Παλαιστινίων.

“Η πρωτοβουλία μας θα λάβει χώρα εάν πληρούνται οι όροι ασφαλείας επί του πεδίου ώστε να διασφαλιστεί η προστασία του παλαιστινιακού λαού μας”, δήλωσε, προσθέτοντας ότι η ζωή των ομήρων μπορεί να τίθεται σε κίνδυνο από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button