ΕνημέρωσηΠολιτική

«Θρίαμβος της αλήθειας» – Zougla – Galaksias Portal News

Δικαιωμένη νιώθει η Σιμόνα Χάλεπ, καθώς έχει πλέον τη δυνατότητα να επιστρέψει άμεσα στα γήπεδα του τένις, αφού το ανώτατο διαιτητικό δικαστήριο της Λωζάνης (CAS) μείωσε σε εννέα μήνες την ποινή τετραετούς αποκλεισμού που της είχε επιβληθεί, για παράβαση των κανονισμών περί ντόπινγκ.

Η Ρουμάνα τενίστρια, άλλοτε Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, τελεί υπό αποκλεισμό από τις 7 Οκτωβρίου 2022, κάτι που σημαίνει ότι η ποινή της έχει λήξει από τον Ιούλιο του 2023 κι έτσι μπορεί να επανέλθει άμεσα στην αγωνιστική δράση. Η κάτοχος δύο Grand Slam τίτλων με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόνισε πως είναι χαρούμενη για την εξέλιξη αυτή, αλλά η δικαίωση αυτή της αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το δικαστήριο εξέδωσε την ετυμηγορία του, επιβεβαιώνοντας τη θέση μου και φέρνοντας σαφήνεια σ’ αυτή την ιστορία. Με ομόφωνη απόφαση, το δικαστήριο με απάλλαξε από κάθε αδίκημα σχετικά με τους ισχυρισμούς για ντόπινγκ αίματος. Διαπιστώθηκε επίσης ομόφωνα ότι το ατυχές περιστατικό του θετικού μου δείγματος στην ουσία roxadustat προήλθε από ακούσια μόλυνση από συμπλήρωμα, κάτι που οδήγησε στη μειωμένη κύρωση των 9 μηνών», ανέφερε η 32χρονη πρωταθλήτρια και συμπλήρωσε μεταξύ άλλων:

«Επιπλέον, το δικαστήριο έδωσε εντολή στην ITIA (σ.σ. διεθνή επιτροπή ηθικής της ομοσπονδίας τένις) να με αποζημιώσει με 20.000 ελβετικά φράγκα. Στα μέσα αυτού του δύσκολου ταξιδιού, η ακλόνητη πίστη μου στην ακεραιότητα της αλήθειας και στη δικαιοσύνη, ήταν ο φάρος μου. Παρά το γεγονός πως αντιμετώπισα τρομακτικές κατηγορίες και τρομερή εναντίωση, κατάφερα να διατηρήσω ζωντανό το πνεύμα μου και αγκυροβολημένο στην ακλόνητη πεποίθησή μου πως είμαι μια καθαρή αθλήτρια. Αυτή η δοκιμασία ήταν μια απόδειξη ανθεκτικότητας και ο θρίαμβος της αλήθειας είναι μια γλυκόπικρη δικαίωση που, αν και καθυστερημένη, είναι εξαιρετικά ευχάριστη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button