Κόσμος

Οι ΗΠΑ θα αρχίσουν τις ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα – Galaksias.com

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συμμετάσχουν “μέσα στις επόμενες ημέρες” σε ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας στην πολιορκούμενη από τον ισραηλινό στρατό Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

“Μέσα στις επόμενες μέρες θα συμμετέχουμε με τους φίλους μας από την Ιορδανία και άλλους σε αεροπορικές ρίψεις τροφίμων και άλλων αγαθών” στη Γάζα, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος υποδεχόμενος την πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι στον Λευκό Οίκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στο μακελειό την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια διανομής επισιτιστικής βοήθειας στη Γάζα, όπου περισσότεροι από 110 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ο Μπάιντεν έκανε λόγο για ένα “τραγικό” γεγονός. “Οι ανθρώπινες απώλειες ραγίζουν την καρδιά”, δήλωσε.

Έως σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν προχωρήσει σε τέτοιου είδους ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας, θεωρώντας ότι η αποτελεσματικότητά τους είναι περιορισμένη.

Όμως, ενώ η Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, απειλείται με λιμό και αναμένει μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που θα μπορούσε να καταστήσει δυνατή την είσοδο περισσότερης βοήθειας, ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε για άλλη μια φορά τις ισραηλινές αρχές να αφήσουν να περάσει περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. “Θα επιμείνουμε στο Ισραήλ να διευκολύνει την είσοδο περισσότερων φορτηγών και να αυξήσει τις διόδους πρόσβασης στη Γάζα. Πράγματι, δεν είναι αρκετή η βοήθεια που φτάνει στη Γάζα”, δήλωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ιορδανία έχει πραγματοποιήσει αρκετές επιχειρήσεις ρίψης ανθρωπιστικής και ιατρικής βοήθειας από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Γάζα — βοήθεια που προορίζεται κυρίως για ένα ιορδανικό κινητό νοσοκομείο στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού εδάφους.

Κάνοντας άλλο ένα γλωσσικό ολίσθημα, ο Τζο Μπάιντεν μίλησε για αεροπορικές ρίψεις βοήθειας στην Ουκρανία, όπου μαίνεται πόλεμος με τη Ρωσία και όχι στη Γάζα. Οι σύμβουλοί του έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι μιλούσε για το παλαιστινιακό έδαφος.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button