ΕνημέρωσηΟικονομία

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ ζητά από την Ελλάδα τη διατήρηση ενός συνετού δημοσιονομικού μονοπατιού

«Η ελληνική οικονομία, παρότι προέρχεται από μια μακρά και επώδυνη περίοδο λόγω της οικονομικής κρίσης της προηγούμενης δεκαετίας, αποδεικνύεται ανθεκτική στους ισχυρούς κραδασμούς, παρουσιάζοντας, μάλιστα, σημάδια αναπτυξιακής δυναμικής». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μετά τη συνάντησή του, στο υπουργείο Οικονομικών, με τον εκτελεστικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

H Eλλάδα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο την τελευταία δεκαετία και εξαιτίας των μεταρρυθμίσεων που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις της η οικονομία της χώρας ήταν δομικά πιο ανθεκτική και καλύτερα προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει την πανδημία σε σχέση με την κρίση κρατικού χρέους, τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Αυτό επέτρεψε στην κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα έκτακτα μέτρα για να αντιμετωπίσει την επιβράδυνση που προκάλεσε η πανδημία, συνεχίζοντας παράλληλα της μεταρρυθμίσεις», υποστήριξε ο κ. Ρέγκλινγκ.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger