Τρόπος Ζωής

Η κόρη και τα εγγόνια του Τέλι Σαβάλας απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια – Ποιος ήταν ο θρυλικός «Κότζακ»

Την ελληνική ιθαγένεια απένειμε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Λος Άντζελες στη μεγάλη κόρη του αείμνηστου Τέλι Σαβάλα. Ο διάσημος Ελληνοαμερικανός ηθοποιός ήταν περισσότερο γνωστός για τον ρόλο του ως Κότζακ στην ομώνυμη αστυνομική σειρά της δεκαετίας του ’70.

Ο Ελληνοαμερικανός αστέρας του Χόλιγουντ, Τέλι Σαβάλας είχε γεννηθεί ως Αριστοτέλης Τσαβαλάς στη Νέα Υόρκη το 1922 και πέθανε στο Λος Άντζελες το 1994, ενώ καταγόταν από τη Λακωνία.

Τριάντα χρόνια από τον θάνατο του θρυλικού Κότζακ της μικρής οθόνης, η μεγάλη του κόρη, Χριστίνα Σαβάλα Κουσάκη, ο σύζυγός της, Τζον Πίτερ Κουσάκης, και τα παιδιά τους, έλαβαν την ελληνική ιθαγένεια σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Λος Άντζελες.

Το Γενικό Προξενείο σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook έκανε λόγο για μία ιδιαίτερα ευχάριστη στιγμή, για την οποία ο ελληνικής καταγωγής διάσημος ηθοποιός, θα ήταν υπερήφανος.

 

«Άλλη μια επιτυχημένη περίπτωση απονομής της Ελληνικής Ιθαγένειας στην κα Christina Savalas Kousakis, κόρη του διεθνούς φήμης Ελληνοαμερικανού ηθοποιού Telly Savalas, του συζύγου της, του καταξιωμένου παραγωγού και σκηνοθέτη κ. John Peter Kousakis, καθώς και των παιδιών τους. Σας καλωσορίζουμε όλους θερμά στην ευρύτερη ελληνική οικογένεια! Ο Κότζακ θα ήταν πολύ υπερήφανος!».

Η ζωή του Τέλι Σαβάλας

Ο πιο γνωστός ρόλος του Τέλι Σαβάλα ήταν αυτός του Κότζακ στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά (από το 1973 έως το 1978). Σήμα κατατεθέν του το γλειφιτζούρι αλλά και το φαλακρό λουκ.

Είχε γεννηθεί ως Αριστοτέλης Τσαβαλάς στη Νέα Υόρκη το 1922 και απεβίωσε στο Λος Άντζελες το 1994 μετά από μάχη με τον καρκίνο. Ήταν το δεύτερο παιδί από τα πέντε του Νίκου και της Χριστίνας Τσαβαλά, Ελλήνων μεταναστών, με καταγωγή από τη Λακωνία. Ο πατέρας του διατηρούσε εστιατόριο στη Νέα Υόρκη.

Ο Αριστοτέλης ξεκίνησε να δουλεύει, όταν ήταν 8 χρονών ως εφημεριδοπώλης και λούστρος. Κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο άρχισε να εργάζεται για το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ μεταδίδοντας τη σειρά «Your Voice of America» και μετά για το τηλεοπτικό κανάλι ABC News στην Αμερική. Η καριέρα του ως ηθοποιού άρχισε αργότερα, μετά τα 35 του. Παντρεύτηκε τρεις φορές και απέκτησε έξι παιδιά: την Χριστίνα, την Πηνελόπη, την Κάντις, τον Νικόλα, τον Κριστιάν και την Αριάνα.

Ήταν κοντά στα 40, όταν ξεκίνησε τη δεύτερη καριέρα του, την κινηματογραφική, που έμελλε να τον κάνει διάσημο. Το 1963, σε μία από τις πρώτες του ταινίες, ήταν υποψήφιος για το Όσκαρ δεύτερου ρόλου για το ρόλο του στο βιογραφικό δράμα του Τζον Φρανκενχάιμερ «Ο βαρυποινίτης του Αλκατράζ» («Birdman of Alcatraz», 1962), με πρωταγωνιστή τον Μπαρτ Λάνκαστερ.

Το 1965 υποδύθηκε τον Πόντιο Πιλάτο στο θρησκευτικό επικό δράμα του Τζορτζ Στίβενς «Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου» («The Greatest Story Ever Told») με θέμα τη ζωή του Χριστού.

Για τις ανάγκες του ρόλου του, ο Τέλι Σαβάλας ξύρισε το κεφάλι του, το οποίο έκτοτε υπήρξε αναπόσπαστο στοιχείο της κινηματογραφικής του προσωπικότητας και συνέτεινε στη δημοφιλία του.

To άρθρο Η κόρη και τα εγγόνια του Τέλι Σαβάλας απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια – Ποιος ήταν ο θρυλικός «Κότζακ» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button