ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Η Μιμή Ντενίση ετοιμάζει ντοκιμαντέρ με επιστολές της λαίδης Έλγιν – Galaksias Portal News

Η Λαίδη Έλγιν, η γυναίκα που χρηματοδότησε τη μεγαλύτερη κλοπή των αιώνων, αυτή των Γλυπτών του Παρθενώνα, είναι το κεντρικό πρόσωπο του ντοκιμαντέρ σε σενάριο Μιμής Ντενίση, σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου παραγωγή της εταιρείας Lumad της Έλενας Χατζηαλεξάνδρου, τα γυρίσματα του οποίου ξεκινούν τον ερχόμενο Μάιο, φέρνοντας στην επιφάνεια γεγονότα και αλήθειες, που μέχρι σήμερα ήταν καλά κρυμμένα στα προσωπικά έγγραφα της οικογένειας του Έλγιν.

Το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει το χρονικό της κλοπής των Γλυπτών του Παρθενώνα, με μία άλλη μάτια, όπως αποτυπώθηκε μέσα από την ιδιωτική αλληλογραφία του Λόρδου Έλγιν και της συζύγου του. Για πρώτη φορά θα πέσει φως στη μεγαλύτερη αρπαγή πολιτιστικής κληρονομιάς ενός έθνους μέσα από προσωπικές συνομιλίες και αυθεντικά έγγραφα. Το ντοκιμαντέρ θα αναδείξει τα πραγματικά κίνητρα πίσω από τη βάρβαρη αποκαθήλωση των γλυπτών που χρωματίζονται από την άμετρη αναίδεια και παντελή έλλειψη σεβασμού ενός Άγγλου αριστοκράτη και της συζύγου του που μέσα στις επιστολές τους αναφέρονται στις Καρυάτιδες ως…«Καρυsomething».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έλληνες, Άγγλοι και Τούρκοι ιστορικοί εξηγούν και αναλύουν τα ιστορικά γεγονότα, ενώ μεγάλες διεθνείς προσωπικότητες εκφράζουν τη γνώμη τους για την επιστροφή των Γλυπτών στην χώρα που ανήκουν, στην Ελλάδα.

Τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ, θα πραγματοποιηθούν, στην Ελλάδα την Τουρκία τη Μεγάλη Βρετανία και τη Σκωτία.

Η έναρξη των γυρισμάτων θα γίνει τον Μάιο με την ελληνική αλλά και τη διεθνή αγορά να το αναμένει, καθώς είναι ένα θέμα που αφορά όχι μόνο στην χώρα μας αλλά στην παγκόσμια κοινότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τέχνη, για μια ακόμα φορά, έρχεται να διορθώσει την ιστορία όπως αυτή έχει καταγραφεί και καλείται να γίνει το όχημα που θα αποκαταστήσει την αλήθεια και θα κινητοποιήσει συνειδήσεις.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button