Υγεία & Διατροφή

Αστυνομικός μετέφερε με υπηρεσιακό όχημα 100 κιλά χασίς – Galaksias Portal News

Σκηνές από χολιγουντιανή ταινία θύμισαν τα όσα εκτυλίχθηκαν στην Ηγουμενίτσα τα ξημερώματα της Παρασκευής, 15 Μαρτίου, αφού έπειτα από μια επεισοδιακή καταδίωξη που κατέληξε σε τροχαίο, η Αστυνομία συνέλαβε δύο αστυνομικούς και έναν ιδιώτη για εμπορία ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών έκαναν νόημα σε ένα περιπολικό να σταματήσει για έλεγχο, όμως ο οδηγός αντί να σταματήσει συνέχισε την πορεία του και ξεκίνησε καταδίωξη. Εν τέλει, το ύποπτο υπηρεσιακό όχημα προσέκρουσε σε τρία σταθμευμένα οχήματα και στον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε πως μετέφερε περισσότερα από 100 κιλά κάνναβης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το περιστατικό συνελήφθη ο οδηγός, ο συνοδηγός (ιδιώτης), καθώς και ένας ακόμα αστυνομικός – συνοδός του πρώτου ένστολου, ο οποίος είχε αφήσει το υπηρεσιακό όπλο του στο περιπολικό που μετέφερε τα ναρκωτικά.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει τα εξής:

«Συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (15-03-2024) από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο αστυνομικοί και ένας ιδιώτης αλλοδαπός, κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο επιχείρησης της ανωτέρω υπηρεσίας, εντοπίστηκε ο ένας αστυνομικός να οδηγεί υπηρεσιακό συμβατικό όχημα με συνεπιβάτη τον ιδιώτη και πραγματοποιήθηκε σήμα στάσης για να διενεργηθεί έλεγχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οδηγός ωστόσο συνέχισε την πορεία του μέσα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, μη υπακούοντας στα φωτεινά και ηχητικά σήματα των αστυνομικών και μετά από λίγο ακινητοποιήθηκε λόγω τροχαίου ατυχήματος.

Στον έλεγχο που ακολούθησε εντός του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -19- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη βάρους -102- κιλών και -670- γραμμαρίων.

Μάλιστα, ο οδηγός αστυνομικός βρισκόταν σε βραδινή διατεταγμένη υπηρεσία περιπολίας, ενώ διαπιστώθηκε ότι ο συνοδός του, ο οποίος επίσης συνελήφθη κατόπιν ενημέρωσης του αρμόδιου Εισαγγελέα, βρισκόταν σε διαφορετικό σημείο στη Θεσπρωτία, έχοντας αφήσει το υπηρεσιακό του πιστόλι στο όχημα.

Από το τροχαίο ατύχημα προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε -3- σταθμευμένα οχήματα και στο υπηρεσιακό όχημα.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button