Επικαιρότητα

Οι millennials θα γίνουν η ιστορικά πλουσιότερη γενιά – Όσοι γεννήθηκαν από το 1981…

Οσοι έχουν γεννηθεί από το 1981 έως το 2000 θα κληρονομήσουν τεράστια ποσά τα επόμενα 20 χρόνια

Οι millennials παρουσιάζονται συχνά σαν μια οικονομικά καταδικασμένη γενιά, που δεν θα μπορέσει ποτέ να αγοράσει το δικό της σπίτι και να επιτύχει άλλα οικονομικά ορόσημα που θεωρούνταν αυτονόητα για τις προηγούμενες γενιές. Και όμως, μελέτη της Knight Frank έρχεται να ανατρέψει την εικόνα, προβλέποντας ότι οι millennials θα γίνουν η πλουσιότερη γενιά στην Ιστορία.

Οσοι έχουν γεννηθεί από το 1981 έως το 2000 θα κληρονομήσουν τεράστια ποσά τα επόμενα 20 χρόνια, προβλέπει η Knight Frank, κυρίως εξαιτίας του πλούτου σε ακίνητα που συσσώρευσαν οι προηγούμενες γενιές.

Μόνο στις ΗΠΑ πρόκειται να περάσουν στην επόμενη γενιά περιουσιακά στοιχεία ύψους 90 τρισ. δολ., κάτι που σημαίνει ότι «οι εύποροι millennials θα γίνουν η πλουσιότερη γενιά στην Ιστορία», σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων ακινήτων.

Η έρευνα Wealth Report της Knight Frank διαπίστωσε ότι το 75% των millennials περιμένει την αύξηση του πλούτου του το 2024, την ώρα που την ίδια προσδοκία έχει το 53% των baby boomers, το 56% των gen X και το 69% των gen Z. Βέβαια, όσο περιμένουν την κληρονομιά τους, πολλοί millennials εξακολουθούν να βιώνουν τις συνέπειες που είχαν στα οικονομικά τους τα αλλεπάλληλα σοκ, ξεκινώντας με τη χρηματοοικονομική κρίση του 2008, την ευρωπαϊκή κρίση, το Brexit και στη συνέχεια την πανδημία, τον πόλεμο στην Ουκρανία και την πληθωριστική κρίση. Το στερεότυπο θέλει τη γενιά αυτή, απογοητευμένη από τα οικονομικά της, να αποφασίζει να ξοδέψει όσα χρήματα έχει σε μικρές πολυτέλειες.

Στην πραγματικότητα, όμως, ο πλούτος της θα έρθει με τη μορφή κληρονομιάς, κάτι που σημαίνει ότι οι millennials θα αποκτήσουν τελικά τα δικά τους σπίτια.

«Οταν η silent generation (1925-1945), οι baby boomers (1946-1964) και οι πιο μεγάλοι από τους generation X (1965-1980), πεθάνουν, πλούτος 3,1 τρισ. δολαρίων που είναι δεσμευμένος στα σπίτια τους θα απελευθερωθεί», αναφέρει η έκθεση της Knight Frank. Πέραν των ακινήτων, οι μετοχές, τα ομόλογα και άλλα περιουσιακά στοιχεία που συσσώρευσαν οι προηγούμενες γενιές θα περάσουν στους millennials.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button