ΕνημέρωσηΠολιτική

Θύμα κυβερνοεπίθεσης το ΔΝΤ – Παραβιάστηκαν 11 λογαριασμοί e-mail – Galaksias Portal News

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι διερευνά ένα περιστατικό στον κυβερνοχώρο, προσθέτοντας ότι οι 11 λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παραβιάστηκαν.

Πηγή που γνωρίζει το θέμα δήλωσε ότι οι λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που τέθηκαν σε κίνδυνο δεν περιλάμβαναν εκείνους της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κρισταλίνας Γκεοργκίεβα ή άλλων κορυφαίων αξιωματούχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαρροή εντοπίστηκε στις 16 Φεβρουαρίου και η έρευνα που ακολούθησε, με τη βοήθεια ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων κυβερνοασφάλειας, έδειξε ότι 11 λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Ταμείου παραβιάστηκαν.

Οι επηρεαζόμενοι λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ασφαλίστηκαν εκ νέου και δεν υπάρχουν προς το παρόν ενδείξεις περαιτέρω παραβίασης, πέραν αυτών των e-mail.

«Κανένας από τους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της ανώτατης διοίκησης δεν παραβιάστηκε», δήλωσε στο Reuters η πηγή, η οποία μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποφασίστηκε να δημοσιοποιηθεί το περιστατικό – το πρώτο του ΔΝΤ από το 2011 – δεδομένης της δέσμευσης του παγκόσμιου οργανισμού για διαφάνεια και ως υπενθύμιση προς το προσωπικό του να διασφαλίσει την αυστηρή τήρηση των πρακτικών ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, όπως ανέφερε η πηγή.

Το ΔΝΤ γνωστοποίησε ότι έλαβε διορθωτικά μέτρα ως αποτέλεσμα της έρευνας, η οποία διεξήχθη με τη βοήθεια ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

«Δεν έχουμε καμία ένδειξη περαιτέρω παραβίασης πέραν αυτών των λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αυτή τη στιγμή. Η έρευνα για το περιστατικό αυτό συνεχίζεται», συμπλήρωσε η πηγή.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button