Επικαιρότητα

Στη Διευρυμένη Συνεδρίαση της ΚΕΕΕ στο Ρέθυμνο, το Επιμελητήριο Εύβοιας – Galaksias.com

Η εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου στην ΚΕΕΕ, κατά τη διάρκεια των εργασιών τοποθετούμενη και απευθυνόμενη στους εκπροσώπους της Κυβέρνησης ζήτησε:
  • Tην θεσμοθέτηση ακατάσχετου λογαριασμού, τονίζοντας ότι αποτελεί το ιδανικό μέτρο και τη μοναδική ορθολογική και ρεαλιστική διέξοδο για να απεγκλωβιστούν οικονομικά και να προχωρήσουν με αξιοπρέπεια και με συνέπεια οι επιχειρηματίες ανταποκρινόμενοι στις υποχρεώσεις τους, σε αντίθεση με ανακοινώσεις μέτρων του τύπου ισχύς ποινών φυλάκισης για τα χρέη. Η κα Αγιοστρατίτη έθεσε ιδιαίτερα υπόψιν των κυβερνώντων – επι της ανάγκης υλοποίησης της εν λόγω πρότασης και λύσης – την ιδιάζουσα περίπτωση των επιχειρήσεων του Νομού, δεδομένων των καταστροφικών οικονομικών συνεπειών που υπέστησαν από τις διαδοχικές φυσικές καταστροφές στο νησί αλλά και των οικονομικών συνεπειών που υπέστησαν από το κλείσιμο της Συνεταιριστικής Τράπεζάς Εύβοιας που οδήγησε το 70% εξ αυτών σε τεράστιες οφειλές μη ρυθμιζόμενων δανείων.

 

  • Την άμεση αποπληρωμή των δικαιούχων επιχειρήσεων σε επιδοτούμενα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης.

 

  • Την υλοποίηση προγραμμάτων υπερ της εξάλειψης της υποαντιπροσώπευσης των γυναικών στα κοινά, μέσα από την υποστήριξη των αυτών γυναικών που παράλληλα με αυτή την εξαιρετικά εργώδη ενασχόληση τους, οφείλουν και επιτελούν και τον εξαιρετικά πολύπλοκο και δύσκολο ρόλο σήμερα της γυναίκας-εργαζομένης-μητέρας.

 

Επι των προτάσεων της κας Αγιοστρατίτη ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας, δεσμεύτηκε για την αναλυτική εξέταση τους και για τον προγραμματισμό σχετικής συνάντησης επι αυτού.

Στην Διευρυμένη Συνεδρίαση της Δ.Ε. της ΚΕΕΕ που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή πλήθους μελών των Επιμελητηρίων από όλη τη χώρα, επιχειρηματιών, εκπροσώπων της Κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν μεταξύ άλλων : Ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, o Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, o Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστος Στυλιανίδης, η Υπουργός Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Μάξιμος Σενετάκης,  ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης και ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

Με το πέρας των εργασιών ακολούθησε συνέντευξη τύπου των Προέδρων της ΚΕΕΕ, κ. Ιωάννη Μασούτη, και του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, κ Γεωργίου Γιακουμάκη, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση απονομής Επιχειρηματικών Βραβείων και αδελφοποίησης Επιμελητηρίων Βοιωτίας και Ρεθύμνης.

The post Στη Διευρυμένη Συνεδρίαση της ΚΕΕΕ στο Ρέθυμνο, το Επιμελητήριο Εύβοιας appeared first on STEREA NEWS.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button