Auto Moto

To Renault Clio θα γίνει στο μέλλον και ηλεκτρικό

Η Renault ποντάρει αρκετά στην ηλεκτροκίνηση. Έτσι έχει ήδη παρουσιάσει το νέο 5 που ξεχωρίζει με το ρετρό αλλά ταυτόχρονα και μοντέρνο στυλ του, στο καινούργιο 4 είναι στο δρόμο, ενώ τα πλάνα της περιλαμβάνουν και μια ηλεκτρική έκδοση του Clio.

H οποία θα παρουσιαστεί στο μέλλον, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για το 2026 και σε σχέση με το 5 θα έχει έναν πιο οικογενειακό χαρακτήρα. Αυτό στην πράξη σημαίνει μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις, στα όρια της κατηγορίας Β και άνετους χώρους στο εσωτερικό.

Η βάση του θα είναι μια τροποποιημένη εκδοχή της πλατφόρμας AmpR Small, στην οποία θα βασίζεται και το νέο 5, ενώ η γκάμα θα περιλαμβάνει και εξηλεκτρισμένες εκδόσεις με υβριδικά συστήματα. Τα οποία θα έχουν εξελιχθεί περαιτέρω σε σχέση με την τρέχουσα, ήδη πολύ καλή εκδοχή τους.

Φυσικά η εικόνα του Clio θα προσαρμοστεί στα ηλεκτρικά δεδομένα της μάρκας αλλά το βέβαιο είναι πως για την περίσταση θα αποφευχθούν ρετρό στοιχεία και αναφορές. Προκειμένου να υπάρχει διαφοροποίηση από τα άλλα μοντέλα της μάρκας που θα ακολουθούν αυτήν την προσέγγιση.

Πάντως και το ηλεκτρικό Clio αναμένεται να ακολουθεί τη γενικότερη λογική της Renault που θέλει να προσφέρει προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Κάτι που σημαίνει πως αν η τιμή του 5 θα είναι γύρω στις 25.000 ευρώ αυτή του Clio EV θα λυμαίνεται στα επίπεδα των 28 με 30 χιλιάδων ευρώ.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button