Επικαιρότητα

Οι ημερομηνίες πληρωμής για τον Μάρτιο – Galaksias.com

Η πληρωμή Μαρτίου για τους συνταξιούχους θα έρθει λίγο νωρίτερα αυτό το μήνα καθώς ο Φεβρουάριος έχει 29 ημέρες. Έτσι οι δικαιούχοι θα ξεκινήσουν να πληρώνονται την τελευταία εβδομάδα του μήνα.

Σύμφωνα με το Μega οι επικρατέστερες ημερομηνίες πληρωμής για τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων των συντάξεων Μαρτίου 2024 είναι οι εξής:

Για OΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ: Δευτέρα 26/2: Ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ
Κατάθεση: Απόγευμα Παρασκευής 23/2

Για ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΤΕ, ΝΑΤ, ΔΕΗ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ: Τετάρτη 28/2: Ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ
Κατάθεση: Απόγευμα Τρίτης 27/2

Μισθωτοί (ιδιωτικό τομέα) – Μη μισθωτοί: Δευτέρα 26/2: Ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ
Κατάθεση: Απόγευμα Παρασκευής 23/2

Μισθωτοί (Δημοσίου τομέα): Τετάρτη 28/2: Ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ
Κατάθεση: Απόγευμα Τρίτης 27/2.
Συντάξεις: «Λιγότερες από 24.000 σε εκκρεμότητα εκκαθάρισης»
Λιγότερες από 24.000 είναι οι συντάξεις που αναμένουν εκκαθάριση, επεσήμανε η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, σε δηλώσεις της στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, η υπουργός υπογράμμισε ότι την εκκαθάριση 780.000 συντάξεων σε διάστημα 28 μηνών, πέτυχαν το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ σε όλη την Ελλάδα.

Η υπουργός, συνοδευόμενη από τον διοικητή του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), Αλέξανδρο Βαρβέρη, πραγματοποίησαν σήμερα Παρασκευή επισκέψεις στα τοπικά γραφεία του ΕΦΚΑ, στο ΠΕΚΑ – ΚΕΑΟ, και στο ΚΕΠΑ. «Από το καλοκαίρι, οπότε οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις ήταν 35.000, τώρα έχουμε σπάσει το φράγμα των 24.000 και μάλιστα το τμήμα στην Αριστοτέλους Θεσσαλονίκης έχει πλέον πιάσει και το προσυνταξιοδοτικό, έτσι ώστε οι συντάξεις να μπορούν να βγαίνουν ακόμη πιο γρήγορα και αποτελεσματικά» πρόσθεσε.

Αναφερόμενη αποκλειστικά στη δομή του ΕΦΚΑ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η ίδια εξήρε τη δουλειά που γίνεται και σημείωσε χαρακτηριστικά: «η ομάδα εκεί έχει κάνει πάρα πολύ μεγάλη, γρήγορη και αποτελεσματική δουλειά στο κομμάτι της ανακεφαλαίωσης των κύριων συντάξεων. Σκοπός είναι να καταλάβουμε πόσο ουσιαστική είναι η πρόοδος και η ταχύτητα με την οποία αυτή έχει γίνει».

Εκφράζοντας την ικανοποίησή της για τη μεγάλη πρόοδο που έχει συντελεστεί, η ίδια σημείωσε ότι αντίστοιχα βρίσκονται σε εξέλιξη και τα έργα ψηφιοποίησης του αρχείου και τόνισε: «είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την πορεία των κύριων, αλλά και των επικουρικών συντάξεων».

«Η επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη ήταν κάτι που προγραμματίζαμε με την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, έτσι ώστε να δούμε απευθείας στο πεδίο τις εξελίξεις που έχουμε, τόσο σε επίπεδο έκδοσης των συντάξεων, όσο και στην πορεία λειτουργίας των ΚΕΠΑ», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Βαρβέρης, προσθέτοντας: «σε γενικές γραμμές είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι, αλλά είμαστε εδώ και εργαζόμαστε για την περαιτέρω εξέλιξη και ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα πάνε ακόμη καλύτερα στο μέλλον».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button