ΕνημέρωσηΠολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει μετωπική στη Βουλή για τα Τέμπη με στόχο τον απόντα (;) Μητσοτάκη

Σκληρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού αναμένεται να εξαπολύσουν σήμερα Τετάρτη (20.3.2024) τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ κατά την διάρκεια της συζήτησης που θα γίνει στην Βουλή για τα πορίσματα που έβγαλαν τα κόμματα για του τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Οι πληροφορίες λένε ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα επικεντρωθούν στα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα στις Βρυξέλλες αλλά και στην ενδεχόμενη απουσία του πρωθυπουργού από την συζήτηση για τα Τέμπη.

Χθες μάλιστα συνεδρίασε η ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να συζητήσει την τακτική που θα ακολουθήσει στην ολομέλεια της Βουλής. Εκεί ο διευθυντής της, Θάνος Μωραΐτης, διάβασε μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το στίγμα για το τι θα ζητήσει σήμερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Είναι λυπηρό το γεγονός πως οι συγγενείς των θυμάτων αναγκάζονται να προσφύγουν στην Ευρώπη για να βρουν το δίκιο τους.

Είναι αναμενόμενο ο κύριος Μητσοτάκης να αποφύγει να εμφανιστεί αύριο στη Βουλή και να επιλέξει να φυγομαχήσει. Από την πρώτη στιγμή άλλωστε η μόνη του έγνοια ήταν η συγκάλυψη του εγκλήματος και των ευθυνών των μελών της κυβέρνησης του.

Έστω και την ύστατη στιγμή τον καλούμε να αναλογιστεί τις ιστορικές ευθύνες του, να κοιτάξει στα μάτια όσους ζητούν απαντήσεις και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Τον καλούμε να μην οχυρωθεί πίσω από το νόμο περί ευθύνης Υπουργών και να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επιτρέποντας έτσι στον φυσικό δικαστή να διερευνήσει τις ποινικές ευθύνες των υπουργών του κι άλλων πολιτικών προσώπων» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ .

Συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη πρόσθετα ακόμα ότι «η ταχύτητα με την οποία η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δοκίμασε να συγκαλύψει ένα έγκλημα δημιούργησε την αίσθηση στους ίδιους ότι θα τα καταφέρουν.

Ξέχασαν ότι το ψέμα έχει ταχύτητα, αλλά η αλήθεια αντοχή. Τώρα ήρθε η ώρα της αλήθειας και για αυτούς που εγκλημάτησαν και για αυτούς που δοκίμασαν να τους καλύψουν. Το να γνωρίζεις την αλήθεια είναι εύκολο, το να την ακολουθήσεις δύσκολο».

Στην συζήτηση θα μιλήσει ο επικεφαλής της ΚΟ, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος μεταξύ άλλων αναμένεται να αναφέρει ότι: «Ολόκληρη η ελληνική κοινωνία και οι οικογένειες των θυμάτων απαιτούν ειλικρινείς, διάφανες απαντήσεις και απόδοση ευθυνών, ώστε να αποδειχθεί ποιοι ήταν οι πραγματικοί υπαίτιοι της τραγωδίας των Τεμπών, τόσο τα φυσικά πρόσωπα, για τα οποία έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη, όσο βέβαια και τα πολιτικά πρόσωπα για την απόδοση των ευθυνών των οποίων αρμόδια είναι η Βουλή, μέσω της εξεταστικής επιτροπής.

Εξ’ αρχής τονίσαμε ως Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι δεν πρόκειται περί “ανθρώπινου σφάλματος” και μόνο. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ με αίσθημα ευθύνης ενήργησε εξαρχής προς την κατεύθυνση αποκάλυψης κάθε πτυχής του εγκλήματος, τόσο των αιτιών που οδήγησαν σε αυτό, όσο και των ενεργειών που ακολούθησαν. Απόδειξη αυτού ήταν η πρότασή μας προς όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, να προσυπογράψουμε ένα κοινό πόρισμα, πρόταση η οποία απορρίφθηκε για μικροπολιτικούς και μόνο λόγους από τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες.

Το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ – αφού εντοπίζει ποινικές ευθύνες του κ. Καραμανλή Κωνσταντίνου του Αχιλλέως, του Καραγιάννη Γεωργίου του Χρήστου (τότε Υφυπουργού Υποδομών) και κ. Τριαντόπουλου Χρήστου του Γεωργίου, αλλά και μιλά για την ανάγκη ποινικής διερεύνησης για την μη υλοποίηση της σύμβασης 717/2014, προτείνει την πλέον ξεκάθαρη και έντιμη πρόταση».

To άρθρο Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει μετωπική στη Βουλή για τα Τέμπη με στόχο τον απόντα (;) Μητσοτάκη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button