Υγεία & Διατροφή

Τι είναι το μικρό Ιρανικό drone Shahed 136 – Galaksias Portal News

Με ένα οπλικό σύστημα, το οποίο ήταν εύκολος στόχος για αναχαιτιστεί προσπάθησαν οι Ιρανοί να «απαντήσουν» στην επίθεση του Ισραήλ στην πρεσβεία τους στη Δαμασκό την 1η Απριλίου. Τα μικρά drone Shahed 136, παρά τη μεγάλη τους εμβέλεια και τη μαζικότητα της επίθεσης, δεν κατάφεραν να χτυπήσουν κάποιο στόχο στο Ισραήλ και το μόνο που προξένησαν ήταν μικρές υλικές ζημιές σε μια απομακρυσμένη στρατιωτική βάση του Ισραήλ, ενώ υπήρξε μόλις ένας τραυματίας. Πρόκειται για ένα 7χρονο κοριτσάκι το οποίο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο και το οποίο τραυματίστηκε από θραύσματα που έπεσαν στο έδαφος κατά την αναχαίτιση Ιρανικού  drone Shahed 136 από το Ισραήλ.

Όπως χαρακτηριστικά επισημάνουν στη «Ζούγκλα», στρατιωτικοί αναλυτές το Ιράν, χρησιμοποίησε ένα μηχανάκι 50 κυβικών απέναντι στην τεράστια αμυντική ισχύ του Ισραήλ, η οποία βοηθήθηκε και από χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία και η Ιορδανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του drone Shahed 136

Ο κινητήρας του είναι τετρακύλινδρος δίχρονος 550 κυβικών εκατοστών και βρίσκεται στο πίσω μέρος της ατράκτου. Η απόδοσή του είναι 50 ίπποι στις 7.500 στροφές και το βάρος του 15 κιλά.

Η ταχύτητά του φθάνει έως 185 χιλιόμετρα την ώρα και η εμβέλειά του είναι πάνω από 2.000 χιλιόμετρα.

Είναι φτιαγμένο από συνθετικά υλικά και έχει μικρό ίχνος σε ραντάρ. Επίσης πετάει σε χαμηλό ύψος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πολεμική του κεφαλή που βρίσκεται στο εμπρόσθιο τμήμα του σκάφους έχει βάρος 40 κιλά και μπορεί να παραχθεί από οποιοδήποτε εργοστάσιο πυρομαχικών.

Τέλος το κυρίως αεροσκάφος ζυγίζει 200 κιλά, με άνοιγμα πτερυγίων 2,5 μέτρα και 3,5 μέτρα με ακροπτερύγια.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button