Κόσμος

Φυλάκιση 2,5 ετών πρότεινε o εισαγγελέας – Galaksias.com

Ένοχο έκριναν κατά την ακροαματική διαδικασία οι δύο εισαγγελείς τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη για το αδίκημα της ενεργής διαφθοράς, προτείνοντας ποινή φυλάκισης 2,5 ετών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η δίκη του Φρέντι Μπελέρη στο ειδικό δικαστήριο SPAK, θα συνεχιστεί στις 28 Φεβρουαρίου, με την αγόρευση των δικηγόρων υπεράσπισης του κατηγορούμενου.

Για τον συγκατηγορούμενο Παντελή Κοκαβέση η εισαγγελία πρότεινε ποινή φυλάκισης ενός χρόνου με ανασταλτικό χαρακτήρα, λόγω προβλημάτων υγείας, θέτοντάς τον σε περιοδικό έλεγχο από τις Αρχές.

Μπελέρης: Έχει γίνει πλαστογραφία αποδεικτικών στοιχείων

Ο Φρέντι Μπελέρης απευθυνόμενος στους δικαστές είπε: «Έχω παράπονο για το πώς λειτουργεί η εισαγγελία, συνεχώς δεν δέχεται δικά μου στοιχεία και τα απορρίπτει, δεν ανακρίνει τα άτομα που έχουμε υποδείξει ως μάρτυρες και στην υπόθεσή μου έχει γίνει πλαστογραφία αποδεικτικών στοιχείων. Όποιος πλαστογράφησε έγραφα του αλβανικού κράτους φέρει ποινική ευθύνη».

Επιπλέον, ανέφερε: «Εδώ στην Αλβανία δεν έχουμε αμερόληπτη Δικαιοσύνη, γιατί η διαδικασία έχει πολιτικά κίνητρα και βλέπουμε ο πρωθυπουργός να παρεμβαίνει σε αυτή την υπόθεση. Έχετε αφήσει τον λαό της Χειμάρρας χωρίς δήμαρχο. Αυτή είναι μια πολιτική φυλακή και δεν μου επιτρέπετε να ορκιστώ ως δήμαρχος».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button