ΕνημέρωσηΠολιτική

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος παίρνει την έδρα του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη – Η θητεία του στο δήμο Αιγάλεω

Σαν βόμβα έπεσε η δήλωση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ότι παραιτείται από βουλευτής και αποχωρεί από την πολιτική ζωή.

Την έδρα του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ο οποίος είναι στην πολιτική επί 25 χρόνια θα καταλάβει ο Δημήτρης Καλογερόπουλος. 

Ποιος είναι ο Δημήτρης Καλογερόπουλος

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος έχει μακρά θητεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 23 Σεπτεμβρίου του 1952. Σπούδασε στην Αρχιτεκτονική Σχολή της Ρώμης και της Φλωρεντίας απ’ όπου και αποφοίτησε. Διατηρούσε τεχνικό γραφείο ασχολούμενος με την μελέτη και κατασκευή ιδιωτικών έργων. Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Μηχανικών Δυτικής Αθήνας.

Ασχολήθηκε πρώτη φορά με την τοπική αυτοδιοίκηση το 1992, όταν διορίστηκε νομάρχης Πρέβεζας θέση που διατήρησε μέχρι την ανάληψη της εξουσίας από την Κυβέρνηση Παπανδρέου. Έπειτα υπήρξε υποψήφιος δήμαρχος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 1994 και του 1998.

Στις αυτοδιοικητικές του 2002, εκλέχθηκε στον δεύτερο γύρο με αντίπαλο τον υποψήφιο δήμαρχο Παναγιώτη Μπιτούνη που υποστηρίχθηκε από το κόμμα του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ίδιος υποστηρίχθηκε από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Το 2006, επανεκλέχθηκε από τον πρώτο γύρο δήμαρχος Αιγάλεω, ως ανεξάρτητος. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010, έθεσε και πάλι υποψηφιότητα ως επικεφαλής του συνδυασμού “Σύγχρονο Ανθρώπινο Αιγάλεω” που έλαβε την στήριξη της ΝΔ, αλλά ηττήθηκε από το μετέπειτα δήμαρχο Χρήστο Καρδαρά.

Από το 1999 έως το 2002, διετέλεσε πρόεδρος της τοπικής ομάδας της Α.Ο. Αιγάλεω. Έπειτα διετέλεσε σύμβουλος στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθήνας και αντιπρόεδρος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΣΚΟΕ). Υπήρξε μέλος Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ). Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών.

Το 2019 ήταν Υποψήφιος Βουλευτής στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, με τη Νέα Δημοκρατία.

To άρθρο Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος παίρνει την έδρα του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη – Η θητεία του στο δήμο Αιγάλεω δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button