Επικαιρότητα

Κραυγή αγωνίας συνταξιούχου στο Ηράκλειο – Δεν λαμβάνει χρήματα από τον Σεπτέμβριο ενώ πληρώνει υπέρογκα ποσά για τα φάρμακά του (vid)

ακρόαση άρθρου

Ηράκλειο

Κραυγή αγωνίας συνταξιούχου στο Ηράκλειο – Δεν λαμβάνει χρήματα από τον Σεπτέμβριο ενώ πληρώνει υπέρογκα ποσά για τα φάρμακά του (vid)

Ζητά λύση για την σύνταξή του αποφασισμένος να μείνει όσο χρειαστείσ τον ΕΦΚΑ

  • Θα μείνει στον ΕΦΚΑ μέχρι να πάρει την σύνταξή του
  • Η κραυγή αγωνίας του Μιχάλη Μαρκατάτου
  • Στον αέρα χιλιάδες συνταξιούχοι σε όλη τη χώρα
  • Ανεβαίνει έναν “Γολγοθά” χωρίς να λαμβάνει χρήματα από τον Σεπτέμβριο
  • Παλεύει να επιβιώσει και να εξασφαλίσει τα φάρμακά του
  • Ζητά λύση για την σύνταξή του αποφασισμένος να μείνει όσο χρειαστείσ τον ΕΦΚΑ

Έτοιμος να κάνει δεύτερο σπίτι του, δηλώνει ένας 68χρονος, την υπηρεσία του ΕΦΚΑ στον Εσταυρωμένο Ηρακλείου. Ο λόγος; Η μη καταβολή της σύνταξής του, την οποία περιμένει εδώ και μήνες. Η κραυγή αγωνίας του Μιχάλη Μαρκατάτου στην ΚΡΗΤΗ TV δείχνει με τον πιο σκληρό τρόπο την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες συνταξιούχοι στη χώρα μας.

Ο κ. Μαρκατάτος στο παρελθόν εργαζόταν ως σερβιτόρος, έφερνε εις πέρας μια δύσκολη και απαιτητική δουλειά και μάλιστα στη Χερσόνησο, ένα από τα πλέον τουριστικά μέρη του Ηρακλείου. Σήμερα, περιγράφει τον «Γολγοθά» που βιώνει τους τελευταίους μήνες… Όπως λέει, από τον Σεπτέμβριο δεν έχει λάβει ούτε ευρώ, ενώ καλείται να πληρώσει υπέρογκα ποσά μηνιαίως για τα φάρμακά του, με τον ίδιο να δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα.

Όπως εξηγεί παλαιότερα είχε ζητήσει τροποποίηση της σύνταξης τον Φεβρουάριο του 2018, και τον Ιούλιο του 2023 βγήκε η σχετική απόφαση για τη καταβολή της. Ωστόσο, όπως περιγράφει οργισμένος, η απάντηση από την υπηρεσία του ΕΦΚΑ είναι πως δεν συμφωνούν τα χειρόγραφα ένσημα με τα μηχανογραφημένα.

Ο 68χρονος με τόλμη και υπομονή προμηνύει πως θα μείνει τις επόμενες ημέρες και για όσο χρειαστεί έξω από την υπηρεσία, όλη μέρα και όλη νύχτα, μέχρι να δοθεί λύση από τους αρμόδιους.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button