Κόσμος

Ο Νεοζηλανδός πρωθυπουργός πέταξε σαν κοινός θνητός όταν χάλασε το αεροπλάνο του

Σαν κοινός θνητός αναγκάστηκε να πετάξει ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας όταν το αεροπλάνο με το οποίο πετούσε προς την Ιαπωνία υπέστη βλάβη.

Ο Κρίστοφερ Λάξον ανασκάστηκε να επιβιβαστεί σε εμπορική πτήση στην Παπούα Νέα Γουινέα όταν το Boeing 757 έπαθα βλάβη κατά τη διάρκεια ανεφοδιασμού.

Η υπόλοιπη αποστολή, στην οποία μετείχαν ο υπουργός εμπορίου Τοντ Μακλέι και δεκάδες επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι παρέμειναν στην πρωτεύουσα Πορτ Μόρεσμπι.

Ο CEO της Air New Zealand Γκρεγκ Φοράν που συνόδευε τον πρωθυπουργό μαζί με άλλους 51 επιχειρηματίες και δημοσιογράφους απογάσισε να εκτρέψει μία πτήση από το Όκλαντ στο Τόκιο μέσω Μπρίσμπέιν για να τους παραλάβει.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τεχνικό πρόβλημα σημαίνει ότι το αεροπλάνο γνωστό ως γριά Μπέτι μπορεί να πετάξει μόνο για μικρές αποστάσεις.

Ο ηγέτης της Νέας Ζηλανδίας θα μείνει στην Ιαπωνία τέσσερις μέρες όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Φούμιο Κισίντα και θα προωθήσει τους εμπορικούς δεσμούς των δύο χωρών.

Για τις ανάγκες του εκάστοτε πρωθυπουργού υπάρχουν δύο 757 τα οποία είναι πάνω από 30 ετών το οποίο σημαίνει ότι δεν είναι αξιόπιστα.

Η υπουργός ‘Αμυνας Τζούντιθ Κόλινς χαρακτήρισε το περιστατικό ντροπιαστικό καθώς δεν είναι το πρώτο και αποκάλυψε ότι υπάρχουν σκέψεις ο πρωθυπουργός και όσοι τον συνοδεύουν να πετούν με εμπορικές πτήσεις

Τον Μάρτιο, ένα τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα προσγείωσης του αεροσκάφους σήμαινε ότι ο Λάξον αναγκάστηκε να πάρει εμπορική πτήση για να συμμετάσχει σε σύνοδο κορυφής της ASEAN στη Μελβούρνη.

Η Νέα Ζηλανδία παλεύει με τη γήρανση του εξοπλισμού και τη διατήρηση επαρκούς προσωπικού.

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα ήθελε να δαπανήσει περισσότερα για την άμυνα, αλλά προσπαθεί επίσης να μειώσει τις δαπάνες καθώς η χώρα αντιμετωπίζει οικονομικούς αντίξοους ανέμους.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button