Επικαιρότητα

Χειροπέδες σε δύο άτομα για τη διακίνηση των 82 μεταναστών στα νότια της Κρήτης – 35 οι ανήλικοι που διασώθηκαν

Οι μετανάστες κατέβαλαν 4-5 χιλιάδες δολάρια στους διακινητές για να περάσουν στην Ελλάδα

Δύο διακινητές ταυτοποιήθηκαν μεταξύ των 85 μεταναστών που εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από το Λιμενικό στα νότια του νομού Ηρακλείου τις πρωινές ώρες της Παρασκευής. Τα δύο αυτά άτομα συνελήφθησαν με τις κατηγορίες για “παράνομη είσοδο στη χώρα”, “διευκόλυνση” “έκθεση”, “συναυτουργία” και “σύσταση συμμορίας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση του Λιμενικού, «τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 23/2, πραγματοποιήθηκε εντοπισμός και διάσωση 85 επιβαινόντων σε λέμβο στη θαλάσσια περιοχή 49 ν.μ. νότια των Καλών Λιμένων της Κρήτης από δεξαμενόπλοιο σημαίας Παναμά υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Το δεξαμενόπλοιο κατέπλευσε με ασφάλεια στον όρμο Καλών Λιμένων, όπου τα 85 άτομα (50 άντρες και 35 ανήλικοι) μετεπιβιβάστηκαν σε Περιπολικό Πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και με τη συνδρομή της λάντζας “ΕΛΕΝΗ” Ν.Π. 2097 εξήλθαν στο λιμάνι των Καλών Λιμένων. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου, με τη συνοδεία στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου και ΤΑΕ ΕΛ.ΑΣ. Μεσαράς.

Η λέμβος είχε ξεκινήσει την 22-02-2024 από τις ακτές TOBRUK Λιβύης με προορισμό την Ελλάδα. Oι αλλοδαποί δήλωσαν ότι κατέβαλαν για την μεταφορά τους χρηματικά ποσά από 170.000-180.000 Γκίνε Αιγύπτου (4.000 – 5.000 δολάρια Η.Π.Α).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο εκ των αλλοδαπών, για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/05 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”, του άρθρου 30 του Ν. 4251/14 “Διευκόλυνση” σε συνδυασμό με το άρθρο 306 Π.Κ. “Έκθεση”, το άρθρο 45 Π.Κ. “Συναυτουργία” και το άρθρο 187 παρ. 2 Π.Κ. “Σύσταση συμμορίας”».

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button