Τρόπος Ζωής

Όχι της Eurovision στον αποκλεισμό του Ισραήλ από τον διαγωνισμό – Galaksias Portal News

Στοπ στις φωνές που τάσσονται υπέρ του αποκλεισμού του Ισραήλ από τον φετινό διαγωνισμό, έβαλαν σήμερα (15.02.2024) οι διοργανωτές της Eurovision.

Σε αντίθεση με την απόφαση αποκλεισμού της Ρωσίας μετά την εισβολή της στην Ουκρανία το 2022, οι διοργανωτές της Eurovision απέκλεισαν ένα τέτοιο ενδεχόμενο για το Ισραήλ.

«Οι συγκρίσεις μεταξύ των πολέμων και των συγκρούσεων είναι περίπλοκες και δύσκολες και ως μη πολιτικός οργανισμός μέσων ενημέρωσης, δεν εναπόκειται σε εμάς να τις κάνουμε», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο γενικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεόρασης (EBU), Νόελ Κέρεν.

Δήλωσε ότι η EBU έχει «γνώση» των φωνών που τάσσονται υπέρ του φετινού αποκλεισμού του Ισραήλ από τον διαγωνισμό, στον οποίο η χώρα θα εκπροσωπηθεί τον Μάιο από την ερμηνεύτρια Έντεν Γκολάν.

«Ωστόσο, ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision είναι μια μη πολιτική μουσική εκδήλωση και ένας διαγωνισμός μεταξύ δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών φορέων, μελών της EBU. Δεν πρόκειται για διαγωνισμό μεταξύ κυβερνήσεων», δήλωσε ο Κέρεν.

Στην περίπτωση του Ισραήλ, σύμφωνα με τον ίδιο, «τα διευθυντικά μας όργανα … κατέληξαν ότι ο ισραηλινός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας Kan πληρούσε όλους τους κανόνες του διαγωνισμού για αυτή τη χρονιά και ότι μπορούσε να συμμετάσχει όπως κατά τα 50 τελευταία χρόνια».

Αντίθετα, ανέφερε ο Κέρεν «στην περίπτωση της Ρωσίας, η συμμετοχή του ρωσικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα είχε ανασταλεί από την EBU λόγω της συστηματικής αποτυχίας να ικανοποιήσει τις υποχρεώσεις του ως μέλους και της καταπάτησης των αξιών δημόσιων υπηρεσιών».

Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι η σχέση μεταξύ του δημόσιου φορέα Kan και της ισραηλινής κυβέρνησης είναι «θεμελιωδώς διαφορετική» από αυτή μεταξύ της ρωσικής τηλεόρασης και της Μόσχας, σημειώνοντας ότι η ισραηλινή κυβέρνηση έχει «απειλήσει τα τελευταία χρόνια να κλείσει τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα».

To άρθρο Όχι της Eurovision στον αποκλεισμό του Ισραήλ από τον διαγωνισμό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button