Επικαιρότητα

Το σχέδιο της 6ης ΥΠΕ για το τριήμερο του Καρναβαλιού – Galaksias.com

Tο “δίχτυ” ασφάλειας που λειτούργησε για πρώτη φορά πέρσι με απόλυτη επιτυχία το τριήμερο του Καρναβαλιού, κατόπιν πρωτοβουλίας της 6ης ΥΠΕ, θα εφαρμοστεί και φέτος.

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης είχε αργά το μεσημέρι της Δευτέρας, τη τρίτη κατά σειρά συνάντηση με μέλη του Ερυθρού Σταυρού Πάτρας. Οι συζητήσεις γίνονται κάθε εβδομάδα και έχουν ως στόχο τη “θωράκιση” της συνεργασίας της 6ης ΥΠΕ και του ΕΕΣ σε όλα τα επιχειρησιακά επίπεδα.

“Κύριος στόχος μας είναι να παρέχουμε ένα “δίχτυ” ασφαλείας το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς όπου η πόλη μας δέχεται το μεγαλύτερο όγκο των επισκεπτών “, υπογράμμισε ο κ. Καρβέλης.

Σε ότι αφορά το σχέδιο που εκπονείται στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης συνεργασίας μεταξύ της 6ης ΥΠΕ και του ΕΕΣ – Παράρτημα Πάτρας, περιλαμβάνει τα εξής:

– Ανάπτυξη ιατρείων επειγόντων περιστατικών στην «καρδιά» της πόλης και συγκεκριμένα στην πλατεία Γεωργίου (Έσπερος)

– Συνδρομή του ΕΕΣ με εθελοντές διασώστες και ιατρούς

– Η 6η ΥΠΕ θα συνδράμει με ιατρικό προσωπικό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό.

– Συνεργασία με το ΕΚΑΒ για την ανάπτυξη του επιχειρησιακού σχεδίου

– Το Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα (πρώην ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου), θα τεθεί σε επιχειρησιακή ετοιμότητα το τελευταίο τριήμερο μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, με όλες τις αναγκαίες ιατρικές ειδικότητες.

– Τα ΤΕΠ (τμήματα επειγόντων περιστατικών) των δύο μεγάλων νοσοκομείων της πόλης (Γ.Ν. “Άγιος Ανδρέας” και ΠΓΝΠ), θα τεθούν σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, όπως επίσης και το Παιδιατρικό Νοσοκομείο «Καραμανδάνειο».

Ο κ. Καρβέλης τέλος, επισήμανε ότι θα υπάρχει άμεση επαφή και σύνδεσμος επικοινωνίας μεταξύ 6ης ΥΠΕ, Νοσοκομείων, ΕΚΑΒ, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του ΚΥ Βορείου Τομέα Πατρών, για την εύρυθμη λειτουργία του σχεδίου.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button