Υγεία & Διατροφή

Οι εκπαιδευτικοί και κοινωνικοί στόχοι για το 2024 – Galaksias Portal News

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και δείπνο πραγματοποίησε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ) την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο St George Lecabettus.

Εκεί, παρουσία του Προέδρου της ΕΚΕ, Καθηγητή Καρδιολογίας κ. Γ. Κοχιαδάκη και των μελών του Δ.Σ. της εταιρείας, οι προσκεκλημένοι από την Πολιτεία, την Αυτοδιοίκηση και την Καρδιολογική Κοινότητα είχαν την ευκαιρία να ευχηθούν για το νέο έτος και να αλληλοεπιδράσουν σε ένα όμορφο και εγκάρδιο κλίμα.

Στο σύντομο χαιρετισμό που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της ΕΚΕ, κ. Γιώργος Κοχιαδάκης, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, προέβη συνοπτικά σε μια καταγραφή των στόχων και πρωτοβουλιών που υλοποιήθηκαν το 2023 και αναφέρθηκε στους κύριους στόχους του 2024.

Συγκεκριμένα, ανέφερε τα σύγχρονα και επιτυχημένα εκπαιδευτικά προγράμματα για ειδικούς και ειδικευομένους στο Αμφιθέατρο της ΕΚΕ, τα οποία θα διευρυνθούν το 2024, τα σεμινάρια Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο κτίριο της ΕΚΕ, ενώ σε κοινωνικό επίπεδο ανάδειξε την Καμπάνια για τον Αιφνίδιο Καρδιακό Θάνατο, που θα συνεχιστεί και το 2024 σε συνεργασία με την Πολιτεία, έτσι ώστε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού να γνωρίζει ΚΑΡΠΑ σε συνδυασμό με επέκταση του δικτύου εξωτερικών απινιδωτών σε όλη τη χώρα.

Επιστημονικές συναντήσεις

Ταυτόχρονα επισήμανε τη σημασία των επιστημονικών συναντήσεων και εκτός Αττικής-Θεσσαλονίκης, με την πραγματοποίηση των Περιφερειακών Καρδιολογικών Συνεδρίων που έχουν τον διττό στόχο, αφενός να εκπαιδεύσουν και να μεταφέρουν επίκαιρη γνώση στους ιατρούς της περιφέρειας, αφετέρου να ενημερώσουν το κοινό για τους παράγοντες κινδύνου Καρδιαγγειακών Νόσων και την υγεία της καρδιάς, κάτι που θα συνεχιστεί εκτεταμένα και το 2024.

Εκτός του Προέδρου κ. Κοχιαδάκη παρόντες ήταν ο Αντιπρόεδρος, Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Κ. Τούτουζας, ο τέως Πρόεδρος κ. Κανακάκης, ο ταμίας κ. Ν. Καυκάς, τα μέλη του Δ.Σ. κα Α. Μαυρογιάννη, κ. Κ. Παπαδόπουλος, Ν. Πατσουράκος, Α. Στεφανίδης και ο εκπρόσωπος των ειδικευομένων κ. Γ. Καχριμανίδης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Καθηγητής κ. Γ. Σιάσος, ο Πρόεδρος του ΚΕΣΥ, Καθηγητής κ. Μπούμπας, ο Καθηγητής κ. Κ. Τσιούφης, Αντιπρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, πρώην Πρόεδρος ΕΚΕ, οι Καθηγητές κ.κ., Φιλιππάτος, Μπ. Βλαχόπουλος, ο Αν. Καθηγητής, Α. Τρίκας και ο κ. Δ. Τούσουλης, οι πρώην πρόεδροι της ΕΚΕ, κ.κ. Παπαστεριάδης, Καλλικάζαρος και Φούσας και Διευθυντές Καρδιολογικών Κλινικών Νοσοκομείων της Αττικής.

Σημαντική ήταν και η παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης, καθώς παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Σενετάκης, οι βουλευτές κ.κ. Λιβανός, Γκολιδάκης και Γιόγιακας και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Ασκητής.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button