ΕνημέρωσηΠολιτική

Προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας, αν και υπάρχουν διαφορετικές απόψεις με την Τουρκία – Galaksias Portal News

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που ερωτήθηκαν από την ΕΡΤ για την συνέντευξη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν για τα σχόλιά του για την αποστρατικοποίηση και τα F-35, η απάντησή τους ήταν πως το γεγονός ότι προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν σοβαρά διαφορετικές απόψεις σε συγκεκριμένα θέματα.

«Αποδίδουμε έμφαση σε ζητήματα αμοιβαία επωφελή αλλά δεν αναιρούμε τις βασικές μας θέσεις. Αυτό ακριβώς αποτυπώνεται και στην Διακήρυξη των Αθηνών» κατέληξαν οι διπλωματικές πηγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φιντάν: Παρακολουθούμε τις ισορροπίες με τα F-35 στην Ελλάδα – Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις στο Αιγαίο

«Θα δούμε πώς θα αλλάξουν οι ισορροπίες με την παράδοση των μαχητικών F-35 στην Ελλάδα, και αν θα αλλάξουν πρέπει να το εξετάσουμε» σημείωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, σε συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber ο Χακάν Φιντάν για τα ελληνοτουρκικά.

Παράλληλα τόνισε, πως η Ελλάδα ήταν στη λίστα των χωρών που οι ΗΠΑ θα έδιναν αεροσκάφη F-35, καθώς είναι χώρα- μέλος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, ενώ αναφέρθηκε και  στο πρόγραμμα των F-16 που «τρέχει» η Τουρκία με τις ΗΠΑ.

Μιλώντας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, τις σχέσεις με την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο ο Τούρκος ΥΠΕΞ, δήλωσε χαρακτηριστικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ως ώριμα κράτη εξετάζουμε το ενδεχόμενο να βάλουμε κάποια θέματα σε παρένθεση και να προχωρήσουμε. Υπάρχει σοβαρή προσπάθεια αντιμετώπισης του προσφυγικού και από τις δύο πλευρές και τους αρμόδιους υπουργούς.  Όσο για την Κύπρο, είναι μεγάλο θέμα, άλλα το αφήνουμε λίγο στην άκρη και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις στο Αιγαίο και στα προβλήματα των «ομοεθνών» μας» ανέφερε ο Χακάν Φιντάν για να προσθέσει στη συνέχεια:  «Μειώνουμε τη στρατιωτική ένταση με την Ελλάδα, έχουμε ιστορικά θέματα στο Αιγαίο τα οποία τα παραλάβαμε» επισήμανε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button