ΑθλητικάΕνημέρωση

Εργαστήριο χορού για παιδιά στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης – Galaksias Portal News

Τις ημέρες των διακοπών του Πάσχα, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης υποδέχεται τα παιδιά με ένα τριήμερο εντατικό εργαστήριο χορού με τίτλο «Ο κόσμος στο σώμα μου» της Βιτόριας Κοτσάλου. Όπως πληροφορούν οι διοργανωτές, το τριήμερο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί δύο φορές για παιδιά 4-6 ετών και δύο φορές για παιδιά 7-12 παιδιών 29/4-1/5 και 8-10/5.

Το εργαστήριο εξερευνά το σώμα ως «κόσμο». Eφαρμόζει τις πρακτικές του χορού, της ζωγραφικής και της γλυπτικής, ως εκφραστικά μέσα, αλλά και ως αλληλένδετα εργαλεία εξερεύνησης, επικοινωνίας, έκφρασης και αφομοίωσης της μάθησης. Κατά τη διάρκειά του, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν κινητικές δεξιότητες, να εκφράσουν πώς βιώνουν το σώμα τους, το σώμα του άλλου ή το σώμα μιας ομάδας καθώς και να ανακαλύψουν πώς το σώμα είναι αλληλένδετο με το περιβάλλον του. Θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν και να κατανοήσουν πώς μια κίνηση γίνεται ζωγραφιά, πώς μια ζωγραφιά γίνεται γλυπτό ή πώς ένα γλυπτό γίνεται χορός. Θα εξερευνήσουν το πώς αποτυπώνουμε την κίνηση του σώματος, πώς χορεύουμε ένα ζωγραφικό ίχνος και πώς ζωγραφίζουμε τον χορό μας. Θα ζωγραφίσουν και μετά θα χορέψουν τη ζωγραφιά. Θα εξερευνήσουν το σώμα ως χρώματα και σχήματα, την κίνηση μεταξύ σωμάτων ως κινούμενα ίχνη και την κίνηση της ομάδας ως έναν πίνακα ζωγραφικής. Θα εξερευνήσουν το σώμα ως κινούμενο γλυπτό, τη μεταμόρφωση τόσο στο σώμα, όσο και στη γλυπτική του πηλού και του χώρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, η ομάδα θα διαμορφώσει μια έκθεση ή παράσταση η οποία θα παρουσιαστεί στους γονείς και στους φίλους την τελευταία μέρα. Το εργαστήριο είναι ανοιχτό σε όλους, ανεξαρτήτως προηγούμενης χορευτικής εμπειρίας και στοχεύει στη δημιουργία ενός ασφαλούς κοινού χώρου. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης υλοποιούνται με την υποστήριξη της Eurolife FFH, Στρατηγικού Συνεργάτη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και της Raycap, Υποστηρικτή των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου.

Το πρόγραμμα:

Για παιδιά 4-6 ετών

2 κύκλοι συναντήσεων:

Μ. Δευτέρα – Μ. Τετάρτη 29/4-1/5 09:30-10:30

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τετάρτη – Παρασκευή 8-10/5 09:30-10:30

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ελληνόφωνα παιδιά της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Συμμετοχή: 60 ευρώ/τριήμερο

Εισιτήρια: https://cycladic.gr/ekdiloseis/o-kosmos-sto-soma-mou/

Για παιδιά 7-12 ετών

2 κύκλοι συναντήσεων:

Μ. Δευτέρα – Μ. Τετάρτη 29/4-1/5 11:00-14:00

Τετάρτη – Παρασκευή 8-10/5 11:00-14:00

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ελληνόφωνα παιδιά της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Συμμετοχή: 90 ευρώ/τριήμερο

Εισιτήρια: https://cycladic.gr/ekdiloseis/o-kosmos-sto-soma-mou/

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Βιτόρια Κοτσάλου, Χορεύτρια-Χορογράφος

Πληροφορίες: 2107294220 / emarkou@cycladic.gr

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button