ΕνημέρωσηΟικονομία

«Αλμυρό» το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης – Πόσο κοστίζει το κρέας φέτος

Μεγάλες αυξήσεις στις τιμές του κρέατος καλούνται να πληρώσουν οι Έλληνες καταναλωτές που θέλουν να γιορτάσουν το έθιμο της Τσικνοπέμπτης φέτος καθώς τα «απαραίτητα» έχουν πάρει για τα καλά την ανιούσα σε σχέση με πέρυσι.

Όπως αναφέρει ο κατάλογος τιμών καταναλωτή της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών στο δελτίο της Δευτέρας 4.4.2024, οι τιμές του κρέατος την φετινή Τσικνοπέμπτη μοιάζουν απλησίαστες για πολλές ελληνικές οικογένειες, εκ των πραγμάτων περιορίζοντας την κατανάλωση.

Χαρακτηριστικά, ένα από τα πιο προσιτά κρέατα για το «μενού» της Τσικνοπέμπτης, όπως το χοιρινό, πωλούνται κατά 6,98 ευρώ οι μπριζόλες εισαγωγής, και κατά 7,98 ευρώ τα σουβλάκια λαιμού.

Το θεωρούμενο «φθηνό» κοτόπουλο πωλείται κατά 3,98 ευρώ το κιλό, όσον αφορά στο ολόκληρο εγχώριο, κάτι που σημαίνει πώς για ένα κοτόπουλο περί τα 2 κιλά κοστίζει περίπου 8 ευρώ.

Όσον αφορά στο μοσχάρι οι καταναλωτές θα πρέπει να πληρώσουν για τον κιμά εισαγωγής 7,98 ευρώ το κιλό ενώ για τα έτοιμα μπιφτέκια μόσχου 8,98 ευρώ το κιλό.

Ακόμα πιο ακριβά είναι τα αμνοερίφια, με το εγχώριο αρνάκι γάλακτος να τιμολογείται στα 10,98 ευρώ το κιλό το ολόκληρο, ενώ το κρέας από αρνίσιο χεράκι κοστίζει 9,98 ευρώ το κιλό.

Στα 10,98 ευρώ κοστολογείται και το ερίφιο γάλακτος το εγχώριο ενώ το νωπό πρόβατο κοστίζει 6,98 ευρώ.

Αντίστοιχα υψηλές είναι οι τιμές φέτος και σε επίπεδο χονδρικής, όπως φαίνεται στον κατωτέρω πίνακα του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών & Αλιείας:

To άρθρο «Αλμυρό» το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης – Πόσο κοστίζει το κρέας φέτος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button