ΑθλητικάΕνημέρωση

«Απόδραση» από το Βελιγράδι και φουλ για 4άδα οι Πειραιώτες – Galaksias Portal News

Ο Ολυμπιακός έκανε τρομερή αντεπίθεση στο φινάλε του αγώνα και επιστρέφοντας από το -13, πέρασε από την “καυτή” έδρα της Παρτίζαν, παίρνοντας τη νίκη με 74-69 στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής της Euroleague.

Παρότι βρέθηκε από την αρχή πίσω στο σκορ και μπήκε με διψήφια διαφορά εναντίον του στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός έδειξε… μέταλλο πρωταθλητή στο φινάλε και με πρωταγωνιστές τους Γκος και Παπανικολάου, κατάφερε να ρίξει στο… καναβάτσο την Παρτιζάν, πανηγυρίζοντας μία “επική” νίκη στο Βελιγράδι.

Οι Πειραιώτες ανέβηκαν έτσι στο 20-12 στην κατάταξη της Euroleague και έκαναν… άλμα για την πρώτη 4άδα και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, την ώρα που οι Σέρβοι του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κινδυνεύουν πια σοβαρά με αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε άσχημα το παιχνίδι, με την Παρτιζάν να εξουδετερώνει τον Φαλ στην επίθεση και τον Καμπόκλο να τον “χτυπάει” στην άμυνα, παίρνοντας από νωρίς το προβάδισμα. Οι Πειραιώτες είχαν πρόβλημα στο ριμπάουντ, αλλά και στο σκοράρισμα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η είσοδος των Ράιτ και Γκος για να “μαζέψουν” τη διαφορά στο 22-17 του πρώτου 10λέπτου.

Στη δεύτερη περίοδο, ο Ολυμπιακός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, με τους δύο Αμερικανούς του να δίνουν λύσεις στο σκορ και την άμυνά του να “σφίγγει”. Οι Πειραιώτες κατάφεραν μάλιστα να ισοφαρίσουν σε 28-28, αλλά ακολούθησε νέο μπλακ άουτ στην επίθεση, με την Παρτιζάν να το εκμεταλλεύεται χάρη σε ένα αντιαθλητικό φάουλ του ΜακΚίσικ, που έφερε διαμαρτυρίες στους Πειραιώτες. Οι Σέρβοι πέτυχαν ένα γρήγορο 6-0 μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και πήγαν με +8 στα αποδυτήρια, 40-32.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με τον Ολυμπιακό να παραμένει κακός στην επίθεση και τους Πάντερ, Καμπόκλο να τον “πληγώνουν” στην άμυνα. Η Παρτίζαν κατάφερε έτσι να ξεφύγει στο σκορ και να κλείσει την περίοδο με το σκορ υπέρ της, στο 59-46 στο 30′.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν τα παράτησε όμως και με ένα απίθανο ξεκίνημα στην τέταρτη περίοδο, κατάφερε να φέρει… τούμπα το ματς σε λίγα λεπτά. Οι Πειραιώτες “έτρεξαν” ένα σερί 12-0, για να βρουν και το προβάδισμα με καλάθι του Παπανικολάου (62-61) πέντε λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα.

To άρθρο Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: «Απόδραση» από το Βελιγράδι και φουλ για 4άδα οι Πειραιώτες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button