ΕνημέρωσηΠολιτική

Ποινική δίωξη σε 15 στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ – Galaksias Portal News

Ποινική δίωξη κατά 15 στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ  για το δυστύχημα στα Τέμπη, που στοίχισε τις ζωές 57 ανθρώπων άσκησε το πρωί της Δευτέρας (29/1) η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας.

Η δίωξη αφορά διευθύνοντες συμβούλους, προέδρους και μέλη διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού, την περίοδο από το 2016 μέχρι τον χρόνο του δυστυχήματος, τον Φεβρουάριου του 2023.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το larissanet, τα στελέχη κατηγορούνται για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών, που τελέστηκε με πράξεις, ενέργειες και παραλείψεις, αλλά και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Η άσκηση των διώξεων ήρθε κατόπιν πρότασης του εφέτη ανακριτή, ο οποίος διερευνά την υπόθεση του δυστυχήματος από τον περασμένο Μάρτιο, κ. Σωτήρη Μπακαΐμη και αφορά τη σύμβαση για την αποκατάσταση του Συστήματος Σηματοδότησης – Τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού τμήματος Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας, δηλαδή την περιβόητη «σύμβαση 717», αλλά και τη μη υλοποίηση της κατά τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος.

Υπενθυμίζεται ότι, η σύμβαση είχε υπογραφεί αρχικά το 2014 με ορίζοντα υλοποίησης το 2016, αλλά λόγω των πολλών παρατάσεων που δόθηκαν, στις 28 Φεβρουαρίου του 2023 όταν συγκρούστηκαν οι δύο αμαξοστοιχίες δεν είχαν υλοποιηθεί ακόμα στοιχεία που προβλεπόταν σ’ αυτή όπως η λειτουργία της τηλεδιοίκησης και η φωτοσήμανση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button